Greenland Venture: Danske millioner skal gå til solide projekter

Mangler du penge til din nye virksomhed eller har du god idé til iværksætteri, så har du bedre muligheder fra nu af. Et projekt skal dog være gennemarbejdet og solidt før det kan få støtte, siger direktøren i Greenland Venture.
Direktør for Greenland Holding A/S og Greenland Venture A/S
Greenland Venture's administrerende direktør Karsten Høy
Skrevet af Andreas Wille
16. marts 2019 13:35

Naalakkersuisoq for Erhverv og Energi Aqqalu Jerimiassen og Erhvervsminister Rasmus Jarlov har fredag underskrevet en aftale om styrket erhvervssamarbejde mellem Danmark og Grønland. 

I aftalen giver i alt 220 millioner kroner til Greenland Venture og Vækstfonden, hvorfra pengene kan bruges til nye ideer inden for iværksætteri.

LÆS OGSÅ 220 millioner kroner er klar til grønlandsk erhvervsliv

Greenland Ventures administrerende direktør, Karsten Høy, forklarer, at et projekt skal være gennemarbejdet for at få støtte: 

- Vi vil fokusere på mellemstore og større projekter, der er så gennemarbejdede og solide, at de har stor sandsynlighed for at lykkes og skabe tilfredsstillende resultater, skriver han i en pressemeddelse.

Aftalen sikrer Vækstfonden og Greenland Venture hver 100 mio. kr. i ny, risikovillig kapital til virksomheder med hjemsted i Grønland.

Projekter skal vurderes i fællesskab

Erhvervskundedirektør i Vækstfonden Hans Jørgen Østergaard er glad for aftalen, og han forklarer, at pengene skal deles ud i et samarbejde mellem Vækstfonden og Greenland Holding:

- Vi kommer i praksis til at arbejde sådan, at alle større investeringer og lån bliver vurderet og indgået af Greenland Holding og Vækstfonden i fællesskab. Vi står derfor hver for 50 procent af et givet tilsagn, siger Hans Jørgen Østergaard.

LÆS OGSÅ Erhvervspenge er til gavn for både Grønland og Danmark

Ifølge Karsten Høy skal de sidste 20 mio kr bruges til modning af projekter, som har potentiale, men kræver nærmere sparring for at komme op på et niveau, hvor investering er fornuftig.

Greenland Venture A/S er et ventureselskab, der arbejder på forretningsmæssige vilkår, etableret og ejet af det grønlandske Selvstyre gennem Greenland Holding A/S med en samlet egenkapital på ca 400 mio. kr.