Aftalen er i alt på 220 millioner kroner. Den danske stat skyder 198 millioner i både Greenland Venture og Vækstfonden, mens Selvstyret står for de resterende 22 millioner. Foto: Jonas FievéFoto: Jonas Fievé

Minister: Erhvervspenge er til gavn for både Grønland og Danmark

Et tættere erhvervssamarbejde mellem Danmark og Grønland vil være til gavn for begge lande. Det var budskabet fra den danske erhvervsminister efter at have underskrevet en aftale om 220 millioner kroner til vækst i det grønlandske ervhvervsliv.

Fredagens aftale mellem Danmark og Grønland skal være med til at styrke erhvervssamarbejdet mellem de to lande. Samtidig slog den danske erhvervsminister, Rasmus Jarlov (K), fast, at det også er en aftale, som skal komme begge parter til gavn. 

- Hvis vi kan få grønlandske virksomheder til at sælge mere her i Danmark, så får vi nogle gode grønlandske varer, som vi har gavn af, og omvendt er det også til gavn for de grønlandske virksomheder, siger Rasmus Jarlov.

Aftalen er i alt på 220 millioner kroner. Den danske stat skyder 198 millioner i både Greenland Venture og Vækstfonden, mens Selvstyret står for de resterende 22 millioner. 

LÆS OGSÅ Underskrift til en værdi af 220 millioner

Ifølge den danske erhvervsminister er Danmark netop interesseret i at styrke det grønlandske erhvervsliv, og det stopper ikke med dagens erhvervsaftale til en værdi af 220 millioner. 

Rasmus Jarlov slog nemlig fast, at man både vil hjælpe med at åbne det danske marked for Grønland samtidig med, at grønlandske virksomheder også får hjælp til at komme ud på det globale marked.

- Jeg håber, at Grønland vil bruge alle de muligheder, der er inden for Rigsfælleskabet. Både det vi gør nu, men også at gøre brug af vores ambassader rundt omkring i verden til erhvervsfremstød, siger han.

Over 80 procent af Grønlands eksport består af fisk og rejer. 

Aftalen om, at Danmark og Grønland i fællesskab skal styrke erhvervslivet her i landet er en del af aftalen om dansk medfinansiering af lufthavnspakken, som formelt blev underskrevet i sidste uge.

KommentarerGiv os et tip

Send en SMS til 1717

Skriv Unnia og derefter dit tip og send sms'en til 1717.
(du kan også skrive Tip i stedet for Unnia)

Giv os dit tip på knr.gl/1717

Eller send en email 1717@knr.gl

KNR TV: TekstTV

Tjek information her:

TTV s 113 Dagligt opdaterede nyheder

TTV s 400 Live flyinformation ank./afg.

TTV s 350 Aktuel TV oversigt

TTV s 610 Aktuel Radio oversigt