Dansk Folkeparti vil sælge Grønland til USA

Efter Grønlands seneste ytringer om at ville forlade rigsfællesskabet ad åre har Dansk Folkeparti fået nok at den uvorne lillebroder mod nord. Nu vil partiet om muligt sælge Grønland til USA, som det skete med St. Croix, St. Jan og St. Thomas for omkring 100 år siden.

Det er ifølge DF udelukkende forbundet med udgifter at drive Grønland som en del af Rigsfællesskabet. De penge har Dansk Folkeparti planer om at bruge til at sikre velfærden i Danmark. Og som en ekstra indtægt, som Danmark kan bruge til at styrke politiindsatsen mod bander, vil der også falde en skilling af når amerikanerne betaler ved kasse et.

-Vi har talt om det i mange år, og vi har også i Foghs regeringstid haft drøftelser med amerikanerne om at afhænde Grønland til USA. Vi er dog ikke gået i realitetsforhandlinger endnu, men med den regering der er kommet på Grønland, så vil det ikke vare længe, inden jeg tager en snak med udenrigsminister John Kerry, så han kan få gang i drøftelserne i Senatet, fortæller Søren Espersen i et interview med knr.gl

Da der endnu ikke er talt om tingene i det danske Folketing, ved ingen, om der i Danmark er flertal for at sælge Grønland. Det forventes dog at både Socialdemokraterne og Venstre vil se positivt på flere penge i Statskassen, og sammen med DF udgør de to partier et bredt flertal i Danmarks lovgivende forsamling.

-Der er heller ikke nogen tvivl om, at amerikansk statsborgerskab vil falde i god jord hos især Partii Inuit, der jo ikke vil tale dansk. Nu kan de så få lov til at tale engelsk, og så må alle være glade. Jeg tror ikke, at der er så mange danskere, der vil finde ud af at vi har solgt Grønland. Vi skal bare sørge for, at det kommer til at foregå på samme tid som et VM i håndbold, så vil ingen opdage det, måske bortset fra de to grønlandske medlemmer i Folketinget, der vil stå uden fornuftig beskæftigelse, fastslår Søren Espersen, på denne første april.

Kommentarer

inatsisartut-sal-sep2019.jpg

Inatsisartuts EfterårssamlingGiv os et tip

Send en SMS til 1717

Skriv Unnia og derefter dit tip og send sms'en til 1717.
(du kan også skrive Tip i stedet for Unnia)

Giv os dit tip på knr.gl/1717

Eller send en email 1717@knr.gl

KNR TV: TekstTV

Tjek information her:

TTV s 113 Dagligt opdaterede nyheder

TTV s 400 Flyinformation ankomst/afgang

TTV s 350 TV oversigt

TTV s 610 Radio oversigt