Dansk Folkeparti: Mere fokus på Arktis er godt

Det er positivt, hvis den danske regering i fremtiden vil fokusere mere på udviklingen i Arktis og mindre på konflikter andre steder, som fx i Mellemøsten.

Sådan lyder reaktionen fra regerings støtteparti, Dansk Folkeparti, efter formanden for den kommende Taksøe-rapport, diplomaten Peter Taksøe-Jensen, i et interview til Politiken oplyser, at rapporten vil anbefale regeringen at fokusere mere på Arktis.

Og den udmelding er ‘lige noget for’ Søren Espersen fra Dansk Folkeparti.

- Taksøes tanke om interesse-baseret udenrigspolitik er lige noget for mig. Jeg har altid ment, at det drejer sig om Vesten og Danmarks interesser, siger Søren Espersen til Ritzau.

Læs også Dansk analyse efterspørger langt større fokus på Arktis

Også hos SF bakker partiets tidligere formand og udenrigsminister Holger K. Nielsen op om anbefalingerne om et større dansk engagement i Arktis.

Men han mener ikke, at Danmark helt skal droppe sit engagement i fjerntliggende egne.

- Det er rigtigt, at vi prioriterer Arktis, som vil spille en større rolle. Men man må ikke lave en falsk modsætning mellem nærområderne og "de varme lande". Vi skal omstille til en mindre krigerisk udenrigspolitik end de seneste knap tyve år, siger han til Ritzau.

Også hos Enhedslisten mener man, at Danmark bl.a. fortsat bør koncentrere sig om at løse konflikten mellem Palæstina og Israel.

Det er regeringen selv, der har bedt om en rapport, der skal komme ned anbefalinger til Danmarks udenrigs-strategi i fremtiden. Rapporten ventes at komme senest til maj.Giv os et tip

Send en SMS til 1717

Skriv Unnia og derefter dit tip og send sms'en til 1717.
(du kan også skrive Tip i stedet for Unnia)

Giv os dit tip på knr.gl/1717

Eller send en email 1717@knr.gl