Danmark fraråder nu rejser til alle lande i verden

Danmark fraråder alle rejser til hele verden, bortset fra to svenske regioner, viser nye rejsevejledninger.
Danmark fraråder nu alle ikke-nødvendige rejser til hele verden - undtagen de to svenske regioner Västerbotten og Västernorrland. Foto © : Martin Alleus/Flickr Creative Commons
Skrevet af Ritzau
29. oktober 2020 13:37

Danmark fraråder nu alle ikke-nødvendige rejser til hele verden - undtagen de to svenske regioner Västerbotten og Västernorrland.

Nye på listen over orange områder, hvortil rejser frarådes, er Grækenland, Tyskland og Norge samt tre svenske regioner.

Det viser de danske rejsevejledninger, som Udenrigsministeriet har opdateret torsdag.

LÆS OGSÅ Myndighederne: Bliv hjemme fra ferie og forretningsrejser udenfor Grønland

- Det er desværre et billede på, at smitten er steget meget på det seneste og i særdeleshed i Europa, hvor der ellers har været en lang række lande, man kunne rejse til hen over sommeren og efteråret.

- Men med den smittestigning, vi har set, er der nu praktisk talt ingen steder, hvor der ikke er høj smitte. Og det afspejles i vores rejsevejledninger, siger Erik Brøgger Rasmussen, direktør for Borgerservice i Udenrigsministeriet.

Ikke samme situation som i foråret

Udenrigsministeriet fraråder rejser til et land, hvis der er over 30 nye smittede om ugen per 100.000 indbyggere.

Grækenland er blevet farvet orange, fordi smittetallene i landet er for høje.

Tyskland lukker helt med de nye rejsevejledninger.

Rejser til Norge frarådes også.

Ifølge Erik Brøgger Rasmussen er der dog forskel på situationen i dag og i foråret, hvor Danmark også frarådede rejser til alle lande i verden.

- Der var alle flyselskaber i en situation, hvor alle fly stod på jorden. Det vil sige, at det var helt umuligt at rejse rundt.

LÆS OGSÅ Alle unødvendige rejser til Island frarådes – sådan påvirker det dig

- Sådan er det trods alt ikke nu. Og det vil sige, at hvis man gerne vil gennemføre nødvendige rejser (for eksempel erhvervsrejser, red.), så er det muligt at rejse rundt. Der er ikke mange fly, men der er fly, siger han.

Rejsevejledningerne er ikke ulovlige at bryde. Men en del virksomheder har for eksempel meldt ud, at ansatte skal i selvbetalt isolation, hvis de har været på ferie i et land, hvor rejser frarådes.