Coronakrise: Air Greenland lukker ruter og aflyser afgange

Coronakrisen presser Air Greenland til at nedlægge ruter til Island, København og flyver færre gange indenrigs.
Flere af Air Greenlands fly må nu blive på jorden, da flere ruter nedlægges, oplyser selskabet. Foto © : KNR / Foto: Anton Gundersen Lihn
28. april 2020 06:21

Den globale coronakrise rammer særligt luftfartsbranchen hårdt, og Air Greenland går heller ikke uramt forbi.

Selskabet meddeler nu, at det er nødt til at lukke flere ruter som følge af faldende passagertal.

Det gælder ruten mellem Ilulissat og Island, som helt udgår af fartplanen i 2020. Det samme gælder aften- og natflyvningerne mellem Kangerlussuaq og København, oplyser Air Greenland. 

LÆS OGSÅ Air Greenland: Ingen sommerfugle-stewardesser i år

Derudover vil nogle indenrigsruter også få færre afgange.

Der vil være de samme forbindelser som hidtil, der bliver dog færre afgange at vælge imellem.

De passagerer der allerede har købt en billet, og som bliver berørt af fartplansændringerne vil automatisk få tilbudt en alternativ rejsedato, oplyser Air Greenland. 

- Covid-19 situationen rammer vores kerneforretning og for at sikre, at forretningen skal hænge sammen, så er vi nødt til at ændre i fartplanerne. Det skal dog understreges, at vi er klar til at skalere op igen i takt med en forhåbentlig stigende efterspørgsel, siger administerende direktør hos Air Greenland, Jacob Nitter Sørensen.

Selskabet meddelte for nyligt, at der heller ikke bliver behov for at ansætte ekstra sommer-besætning - de såkaldte 'sommerfugle' - i år på grund af udsigten til færre flyvninger. 

Nyt bookingsystem

Selskabet har også valgt at ændre i bookingsystemet, så der fremover er nye billetformer.

I det nye system får kunderne mulighed for at ændre sin billet mod et gebyr op til to timer før afgang på fire ud af fem type billetter. 

LÆS OGSÅ Global flytrafik kan falde med over en milliard passagerer

Derudover bliver business-billetten erstattet af en såkaldt 'premium-klasse', hvor det bliver muligt at checke ind op til 30 minutter før afgang i Grønland.

Det nye billetsystem har været undervejs længe, men coronakrisen har fremrykket indførelsen af det.

- Covid-19-situationen har understreget, at vores kunder har et større behov for fleksibilitet, og derfor introducerer vi det nu, siger fungerende kommerciel direktør i Air Greenland, Mogens E. Jensen.