Air Greenland: Ingen sommerfugle-stewardesser i år

Normalt ansætter Air Greenland mere personale i atlantflyet om sommeren. Men på grund af coronakrisen kommer det ikke til at ske i år.
- Jeg synes det er super frustrerende, og jeg synes, det er super ærgerligt, siger sidste års sommerstewardesse, Diana Kristensen. Foto © : Diana Kristensen
27. april 2020 06:17

Coronakrisen har ramt lufttrafikken i hele verden hårdt. Det gælder også for Air Greenland, som ikke kommer til at ansætte sommerpersonale i år. 

Det fortæller Air Greenlands HR-direktør, Mads Christensen.

- Vi har måttet kontakte dem og sige, at vi ikke skal bruge dem her i år, siger Mads Christensen.

LÆS OGSÅ Mister mange millioner: Flyveforbud i hele april gør ondt på Air Greenland

Normalt bliver der ansat sommerstewardesser - de såkaldte sommerfugle - på flyvningen mellem Kangerlussuaq og København - men de flyveture må Diana Kristensen sende en hvid pil efter. Hun havde ellers glædet sig til at skulle være vikar for anden gang til sommer. 

Og det bliver dyrt for Diana Kristensen. Hun skulle ellers arbejde igen fra 1. april, men på grund af coronakrisen bliver det altså ikke til noget alligevel.

- Jeg synes, det er super frustrerende, og jeg synes, det er super ærgerligt. Jeg havde glædet mig til at komme i gang med at flyve igen. Men der er ikke så meget andet at gøre end at være tålmodig, siger Diana Kristensen.

Flere bliver ikke ansat alligevel

Derfor kommer hun nu ikke til at tjene de penge, hun havde regnet med. Penge, som hun ellers skulle have brugt, fordi hun flytter ind i en lejlighed sammen med sine veninder.

80-100 sommermedarbejdere - det er piloter, trafikassistenter, fragtmedarbejdere, terminalarbejdere, flymekanikere og andre hos Air Greenland kommer ikke til at arbejde hos selskabet i år. 

- Vi flyver jo ikke på grund af coronakrisen. Og så er vores personale enten på afspadsering eller ferie. Og den frihed, de ellers skulle have til sommer, den har de jo allerede brugt. Det betyder så, at vi kan bruge dem til sommer, og derfor behøver vi ikke ansætte sommervikarer, siger Air Greenlands HR-direktør, Mads Christensen.