Coronaisoleret til jul: - Svært at sætte ord på det

Coronasmittede skal være i isolation derhjemme - så nogle skal holde jul alene.
Dagen før juleaften var der 373 smittede med coronavirus. Derfor er der mange, der må holde jul i isolation. Linda Ellingsgaard er en af dem. Foto © : KNR
24. december 2021 10:58

Dagen før juleaften var der 373 smittede med coronavirus.

Derfor er der mange, der må skal holde jul i isolation. En af dem er Anja Abelsen, hvis to-årige søn blev konstateret smittet 22. december.

- Alle mine forberedelserne måtte pludselig stoppe, især de ting, jeg plejer at forberede dagen før jul. Jeg har kun pakket den yngstes gaver ind. Nu er jeg så bare gået i gang med hjemmet, siger Anja Abelsen.

En anden enlig i Nuuk er også blevet smittet med corona.

- Da min mobil ringede, udbrød jeg højt for mig selv "corona". Da jeg havde talt med vedkommende, fik jeg at vide, at jeg var smittet. Jeg ringede til min far og familie og til at starte med grinede vi virkelig meget sammen, for tænk at blive smittet lige inden jul, siger Linda Ellingsgaard.

LÆS OGSÅ Dagens coronatal: 67 nye smittede

For mange er det en tradition at fejre jul med familien, og det har de coronaramte ellers også planlagt at skulle.

- Min mor skulle være kommet til morgenmad julemorgen. Så skulle vi spise sammen hos min søster sammen med min søster og hendes partner, min mor, hendes tvilling og deres søn, siger Anja Abelsen.

- Der er familie, der er ankommet, og vi skulle have holdt jul uden at være for mange. Og jeg skulle have arbejdet, siger Linda Ellingsgaard.

Bekymret for ensomheden

Anja Abelsens førstefødte blev smittet med corona i november, hvor alle var i karantæne, og nu, hvor den to-årige er smittet, mærker hun, at det er hårdt at skulle være i hjemmeisolation i julen.

- Det er anderledes og svært at sætte ord på, men vi to skal nok holde jul sammen her, siger hun.

Linda Ellingsgaard skal også være isoleret i julen. Hun er lidt bekymret for det.

- Det må være ensomt. Men heldigvis er der forbindelse fra mobilen. Jeg har ingen lugtesans og har derfor ikke mad i tankerne. Jeg får nok bragt mad fra familien, men det bliver ensomt, siger hun.