CO2-udledning er faldet med 17 procent under coronakrise

En ny undersøgelse viser et markant fald i udledning af CO2.
Hidtil har nedlukningerne blandt andet betydet, at størstedelen af alle fly er blevet holdt på jorden. Også biltrafik har været reduceret. Foto © : Ajeng Dinar Ulfiana/Reuters/Ritzau Scanpix
Skrevet af Ritzau
20. maj 2020 09:13

Det verdensomspændende udbrud af coronavirus har medført et betragteligt fald i udledningen af den klimaskadelige drivhusgas kuldioxid - CO2.

Det viser en stor undersøgelse, der tirsdag er offentliggjort i det videnskabelige tidsskrift Nature Climate Change.

I undersøgelsen har en gruppe forskere fra institutioner i Europa, USA og Australien analyseret daglige tal fra 69 lande.

Rapporten viser, at der frem til begyndelsen af april i gennemsnit blev udledt 83 millioner ton CO2 om dagen på verdensplan. Det er et fald på 17 procent i forhold til 100 millioner ton om dagen i 2019.

LÆS OGSÅ Forbedret lockdown-luft forhindrer 11.300 dødsfald i Europa

Potentielt kan den globale udledning af CO2 ved udgangen af 2020 være faldet med syv procent i forhold til 2019. Sådan lyder det i undersøgelsen.

Det vil i så fald være det største årlige fald siden Anden Verdenskrig.

Faldet afhænger dog også af, hvordan de forskellige lande vælger at genåbne deres samfund, når coronavirusudbruddet aftager.

Hidtil har nedlukningerne blandt andet betydet, at størstedelen af alle fly er blevet holdt på jorden. Også biltrafik har været reduceret.