Chemnitz Larsen vil gøre en forskel for børnene sammen med IA

Børnenes talskvinde Aaja Chemnitz Larsen går på orlov for stille op for Inuit Ataqatigiit ved Inatsisartut-valget den 28. november.
Aaja Chemnitz Larsen Foto © : KNR
Skrevet af Camilla Dam
29. oktober 2014 07:53

- Det har været en svær personlig beslutning, da jeg er oprigtig utrolig glad for mit arbejde som Børnetalskvinde og formand for Børnerådet og Grønlands Råd for Menneskerettigheder. Jeg oplever det er et vigtigt og meningsfyldt arbejde.

- Jeg har dog indset, at jeg kan gøre en større forskel for børn og unge ved at gå ind i politik. Jeg oplever ikke, at der er tilstrækkelig politisk fokus på at skabe bedre vilkår for børn.

Læs også Børnetalsmand vil skole børn for Grønlands fremtids skyld

- Stort set hele mit arbejdsliv har jeg været optaget af at skabe bedre vilkår for børn og unge og andre sårbare grupper i samfundet. Jeg har gjort op med mig selv - i samråd med min familie at der, hvor jeg kan påvirke tingene i højere grad, er ved at stille op i politik, udtaler Aaja Chemnitz Larsen.

For at sikre rene linjer i forhold til det arbejde, hun hidtil har varetaget, holder Aaja Chemnitz Larsen ferie efter orloven og melder sig samtidig ud af bestyrelsen i Transparency International Greenland, hvor hun i små to år har været næstformand.

Læs også Aaja Chemnitz Larsen: Selvstyret fralægger sig ansvaret

Aaja Chemnitz Larsen forlader bestyrelsen pr. 16. oktober, mens orlov/ferie fra jobbet som Børnetalskvinde begynder den 30. oktober. Efter selve valget kan hun beslutte, hvad der derefter skal ske.

Inuit Ataqatigiits samlede kandidatliste er på trapperne.