Charlotte Ludvigsen kommer fra en stilling som formand i Udvalget for Velfærd og Arbejdsmarked i Kommuneqarfik Sermersooq.

Charlotte Ludvigsen bliver ny borgmester i Sermersooq

Charlotte Ludvigsen (IA) bliver ny borgmester i Kommuneqarfik Sermersooq. Hun overtager posten efter Asii Chemnitz Narup, som træder helt ud af bestyrelsen.

Samme dag, som Asii Chemnitz Narup meddelte, at hun træder tilbage som borgmester i Kommuneqarfik Sermersooq, er der fundet en afløser.

Det bliver partifællen Charlotte Ludvigsen, som overtager borgmesterstolen, der har været rødglødende, lige siden DR-dokumentaren ”Byen hvor børn forsvinder”.

Det står klart efter et møde i kommunalbestyrelsen.

- Det er med blandede følelser, jeg tager over, fordi det er den tidligere borgmesters fodspor, som jeg kommer til at gå i, siger Charlotte Ludvigsen til bestyrelsesmødet og fortsætter:

- Jeg håber, at vi kan samarbejde og lade være med at kigge på partifarve, fordi vi har mange ting, vi skal løse.

Charlotte Ludvigsen var blandt favoritterne til at tage over efter den afgående borgmester, Asii Chemnitz Narup, som samtidig træder helt ud af kommunalbestyrelsen i Kommuneqarfik Sermersooq.

Charlotte Ludvigsen har været formand i Udvalget for Velfærd og Arbejdsmarked.

Ved kommunalvalget i 2017 fik den nye borgmester 77 stemmer. Til sammenligning fik Asii Chemnitz Narup 2.259 stemmer.

Rokeringer i bestyrelsen

Med titlen som borgmester bliver Charlotte Ludvigsen samtidig formand for Økonomi- og Erhvervsudvalget.

LÆS OGSÅ Borgmesterpost står igen til at gå til IA

Charlotte Pike har tidligere været suppleant i bestyrelsen, men hun overtager Asii Chemnitz Narups plads.

Samtidig træder Lone Rosengreen Pedersen ind som suppleant for Malene Lynge, som fortsat har orlov, efter at hun sidste år tog til Danmark for en toårig periode på grund af efteruddannelse.

DR-dokumentar satte tingene i gang

Inden Asii Chemnitz Narup forlod bestyrelsesmødet, fortalte hun om baggrunden for at træde tilbage efter 11 år som borgmester.

- Det centrale er en udsendelse om sociale problemer i Tasiilaq, og efterfølgende har der også været nogle kommentarer. Jeg havde ikke forestillet mig at træde tilbage i utide, så man kan godt sige, at det er uforudsigeligt, siger hun.

Den afgående borgmester brugte lang tid på at forsvare sig selv i forhold til dokumentaren, hvor hun var på ferie, da DR ønskede et interview med borgmesteren.

DR viste dokumentaren om de sociale forhold i Tasiilaq 6. maj, som startede en opstandelse i landet, hvor borgere og politikere krævede yderligere hjælp fra Danmark på socialområdet, hvilket Naalakkersuisut dog var afventende med.

Et flertal i Inatsisartut lagde herefter pres på Naalakkersuisut for at bede Danmark om yderligere hjælp, hvorefter Naalakkersuisut bøjede sig.

LÆS OGSÅ Naalakkersuisut bøjer sig: Vi beder Danmark om mere hjælp til børn i Tasiilaq

Samtidig retter Asii Chemnitz Narup kritik mod formand for Naalakkersuisut, Kim Kielsen, og naalakkersuisoq for sundhed, Martha Abelsen, hvor borgmesteren siger, at de ved flere tilfælde har anmodet Naalakkersuisut om hjælp på socialområdet, men at hun blev afvist.

Herefter skriver borgmesteren et opslag på Facebook, hvor hun skriver, at Kim Kielsen bør udskrive valg, og at hun ikke forstår de partier, som støtter Naalakkersuisut - en bemærkning rettet mod Demokraterne, som er IAs samarbejdspartner i Kommuneqarfik Sermersooq.

Det fik Demokraterne til at trække støtten fra Asii Chemnitz Narup i sidste uge.

 

Kommentarer

inatsisartut-sal-sep2019.jpg

Inatsisartuts EfterårssamlingGiv os et tip

Send en SMS til 1717

Skriv Unnia og derefter dit tip og send sms'en til 1717.
(du kan også skrive Tip i stedet for Unnia)

Giv os dit tip på knr.gl/1717

Eller send en email 1717@knr.gl

KNR TV: TekstTV

Tjek information her:

TTV s 113 Dagligt opdaterede nyheder

TTV s 400 Flyinformation ankomst/afgang

TTV s 350 TV oversigt

TTV s 610 Radio oversigt