Canadas politi siger undskyld til oprindelige folk

Politiet har sagt undskyld til kommissionen for myrdede og forsvundne kvinder i Canada. Det fortæller KNRs korrespondent i Nordamerika.
Foto © : Alec Couros/Flickr Creative Commons
01. juli 2018 12:28

Chefen for Canadas nationale politi, Brenda Lucki, stod frem ved kommissionens høringer i Regina og udtalte, at der fra nu af vil være bedre relationer mellem politiet og de oprindelige folk.

Det nationale politi, som er også kendt som rødjakkerne eller det ridende politi, fortalte under høringen i den sydlige del af provinsen Saskatchewa, at de var kede af, at så mange har mistet et familiemedlem.

- På vegne af mig selv og min organisation, siger jeg hermed at jeg er uendelige ked af tabet af jeres elskede familiemedlemmer og den smerte det har betydet for jer og jeres familier, sagde Brenda Lucki, ifølge nyhedsbureauet Canadian Press.

LÆS OGSÅ Høringer om forsvundne kvinder er begyndt

Desuden undskyldte hun, at politiet ikke havde været der, da der var allermest brug for dem.

- Det er nu blevet klart for mig at vi kunne have gjort det bedre, og fra nu af lover jeg , at vi vil arbejde på at gøre det langt bedre, sluttede Brenda Lucki.

På høringerne er det blevet fastslået, at politiet ikke altid tog det særligt alvorligt, når sagen drejede sig om en Inuit, indianer eller metiskvinde og, at de ikke gjorde nok for at prøve at løse sagerne.

Det nationale politi har derfor oprettet et kursus for alle deres betjente, som skal lære dem om de kulturelle forskelle, så de bedre forstår de oprindelige folk i Canada.

LÆS OGSÅ Kommission for forsvundne kvinder får ekstra arbejdstid