Canada: Kommission for forsvundne kvinder får ekstra arbejdstid

Den canadiske minister for nordlige anliggender, Carolyn Bennett, slår nu fast at kommissionen for myrdede og forsvundne kvinder kun vil få yderligere seks måneder til at færdiggøre sit arbejde.
Dommer Marion Buller er formand for kommissionen.
06. juni 2018 08:01

Den nationale undersøgelseskommission har længe haft problemer, men dens formand Marion Buller har forsvaret arbejdet og bedt regeringen om yderligere 250 millioner kroner og endnu to år til at færdiggøre arbejdet.

Men Carolyn Bennett har nu besluttet at det kan den ikke få.

Kommissionen vil kun få yderligere 6 måneder, og med hensyn til penge må det forhandles hen af vejen, men 250 millioner kroner bliver der ikke tale om, fastslår Carolyn Bennett.

Desuden vil regeringen have at den endelige rapport med anbefalinger skal ligge klar før den 30. april 2019, hvilket vil give regeringen tid til at reagere inden det næste føderale valg, der forventes i efteråret 2019.

LÆS OGSÅ Høringer om forsvundne kvinder er begyndt

Ministeren oplyste dog, at der særskilt vil blive givet 100 millioner kroner over de næste tre år til psykologisk eller anden hjælp til de familier der har vidnet.

Regeringen ønsker desuden at kommissionen får afdækket hvad der ligger bag den vold som oprindelige folks kvinder er udsat for.

- Vi ønsker at få skabt retfærdighed og healing, så der aldrig mere er Inuit, indianer eller Métis familier, der bliver udsat for tragedier, som når et familie medlem bliver myrdet eller forsvinder, slutter Carolyn Bennett.

Formanden for kommissionen har endnu ikke svaret på ministerens beslutning.

LÆS OGSÅ Kommission endelig gået i gang