Brian Buus PedersenFoto: Simon Uldum/KNR

Buus: Tanbreez-udmelding er uprofessionel

GE-direktør kritiserer, at Naalakkersuisut kommunikerer via medierne og ikke direkte i sagen om Tanbreez-ansøgning. 'Dybt uprofessionelt,' lyder kritikken.

Det er under al kritik, at Naalakkersuisut kommunikerer gennem medierne til mineselskabet Tanbreez i sagen om mineprojektet ved Kringlerne i Sydgrønland.

Det siger Brian Buus, direktør for Grønlands Erhverv (GE) til KNR.

- Uden vi kender forløbet i den sagsbehandling, der er foregået, kan vi bare nøjes med at konstatere, at Tanbreeze tilsyneladende har fået en beslutning i sagsbehandlingen oplyst gennem pressen. Og det er ikke professionelt. Sådan gør man ikke det.

Læs også VIDEO Uldum afviser Tanbreez-kritik
 

Krav om ny ansøgning
Naalakkersuisut meddelte torsdag i sidste uge i en pressemeddelelse, at Tanbreez skal ansøge forfra om udvindingstilladelse og lave helt nye miljøundersøgelser ved Kringlerne.

Det sker, fordi selskabet har opdaget, at det kan udvinde tre gange så stor en mængde af sjældne jordarter end først antaget.

Læs også Naalakkersuisoq: Vi følger bare loven

Meddelelsen blev dog først overbragt direktøren for Tanbreez, Greg Barnes, da Sermitsiaq.AG kontaktede ham for en reaktion på pressemeddelelsen.

Og det er ifølge Brian Buus den helt forkerte vej at gå. Også selv om udmeldingen om en ny ansøgning sker ifølge lovgivningen for råstofprojekter.

- Loven skal selvfølgelig overholdes. Det er indlysende. Men når sådan nogle forhold ændrer sig undervejs, sætter man sig jo ned og taler sammen om tingene og finder ud af, hvordan kan vi få gjort den her succes, vi alle sammen ønsker - nemlig at få skabt vækst og arbejdspladser i Grønland.

Læs også Naalakkersuisut frustrerer mineselskab


Skaber frygt blandt investorer
GE-direktøren mener, at håndteringen viser mangel på tillid i forhandlingerne med Tanbreez og kan være med til at skræmme udenlandske investorer væk.

- Hvorfor er det så kritisk, hvordan meddelelsen om en ny ansøgning og nye undersøgelser er blevet givet til Tanbreez?

- Vi er i hård konkurrence. Vi skal gøre os fortjent til at tiltrække de her investeringer og interesse. Og det gør vi ikke, når vi laver de her - kald det bare en fodfejl. Men i den her branche og på det niveau opfattes det her som en alvorlig fodfejl. Sådan noget gør man altså bare ikke, siger Brian Buus.

KommentarerGiv os et tip

Send en SMS til 1717

Skriv Unnia og derefter dit tip og send sms'en til 1717.
(du kan også skrive Tip i stedet for Unnia)

Giv os dit tip på knr.gl/1717

Eller send en email 1717@knr.gl

KNR TV: TekstTV

Tjek information her:

TTV s 113 Dagligt opdaterede nyheder

TTV s 400 Flyinformation ankomst/afgang

TTV s 350 TV oversigt

TTV s 610 Radio oversigt