Brutalt dræbte hunde omkring Nuuk

Nuummiutter oplever alt for ofte, at de finder døde hunde og katte på gåturen omkring Nuuk, og det får både Kommuneqarfik Sermersooq og veterinærmyndighederne på banen.
Skrevet af Camilla Dam
10. december 2015 16:21

Dyrene er tilsyneladende blevet aflivet uden hensyntagen til dyrets smerter og lidelser, hvilket både er forbudt og uetisk.

- Det er desværre sket gentagende gange, at der er fundet hunde, der er blevet aflivet, hvor ejeren har valgt at efterlade hunden død i naturen. Det er en trist udvikling.

- Hvis man ønsker at aflive et dyr, skal det for første gøres så humant og smertefrit som muligt, og derudover har man pligt til at fjerne det døde dyr, siger veterinærsygeplejerske ved Kommuneqarfik Sermsersooq Madeleine Lind i en pressemeddelelse.

Læs også Dyrlæge advarer mod ræve med rabies

Myndighederne advarer om, at kadaverne kan sprede sygdomme som rabies og tiltrække ræve, som derefter vil være til fare for alle borgerne i hovedstaden.

- Hvis man som borger finder et dødt dyr, skal man så hurtigt som muligt kontakte kommunen eller, hvis der er tegn på overtrædelse af dyreværnsloven, politiet, så dyret kan blive fjernet, lyder det gode råd.

Har en borger behov for selv at aflive sit husdyr, skal det ske efter bestemte regler og på human vis. Politiet har retningslinjer for, hvordan man skyder sin hund eller kat. Det døde dyr skal derefter afleveres på forbrændingen i en lukket sæk.

Det er forbudt at kvæle, drukne eller hænge sit kæledyr. Bliver hunden anskudt ved et uheld, skal den straks findes og aflives, eller også skal man bede politiet om hjælp.

Veterinærsygeplejersken svarer på spørgsmål via e-mail: mlin@sermersooq.gl

Donnas Dyreklinik hjælper med human aflivning af et dyr. Kontak på e-mail: donnasdyreklinik@gmail.com eller på telefon 381313. 

Læs også BILLEDER Rabies-ræv angriber moskusokse og fotografer