BILLEDER Rabies-ræv angriber moskusokse og fotografer

Ræve med rabies er fortsat et problem omkring Kangerlussuaq. Det oplevede Leon Rosengren Larsen og hans kammerat Jens Christiansson på lidt for tæt hold, da de var på fotosafari i området.
Skrevet af Camilla Dam
10. november 2014 12:55

De fik øje på en sovende moskusokse, som de fotograferede, hvorefter den vågende og stak af.

- Lige før, vi tog tilbage til bilen, opdagede vi moskussen igen, som vi troede havde løbet langt væk. Og vi fik den lukket inde ved kanten af fjeldsiden.

- Mens vi er i gang med at tage billeder af moskussen på en afstand af ca. 25 meter, så opdagede vi en hvid ræv som sprang op og gik til angreb på moskussen.

- Den havde ikke opdaget os, ræven. Og den blev ved med at angribe moskussen, som afviste den med sine horn. Angrebet varede omkring 25 sekunder, hvor den så drejede af mod os og begyndte at løbe efter os, vi gik lidt i panik, og Jens råbte: ”Den har nok rabies, vi løber op til en sten”, fortæller de til KNR.

Skræmt væk i sidste øjeblik
Leon Rosengren Larsen fandt en stor sten på 2-3 kilo, mens hans kammerat, der var mere skræmt af det syge dyr, løb væk.

- Hvis jeg misser, tænkte jeg, at jeg ville sparke til den. Den var cirka en meter fra mig, hvor jeg så ramte den i bækkenet, den tøvede så med angrebet og begyndte at løbe rundt om sig selv, inden den flygtede, fortæller Leon Rosengren Larsen på dramatisk vis.

Og dermed blev den flotte, men syge ræv skræmt væk, mens Leon Rosengren Larsen og Jens Christiansson kunne tage hjem med flotte billeder og en spændende oplevelse.