Tilfredsheden med sundhedsvæsnet skal undersøges

Til næste år undersøges det, hvordan brugerne af sundhedsvæsenet oplever servicen. Formålet med undersøgelsen er at skabe mere respekt for patienter, der henvender sig til sundhedsvæsenet. Det fortæller naalakkersuisoq for sundhed, Martha Abelsen (S).
Foto © : KNR/Jaaku Lyberth
Skrevet af Jaaku Lyberth
06. december 2018 09:49

- Vi ved, at der er stor utilfredshed med sundhedsvæsnet. Mange føler, at man ved den første henvendelse ikke bliver taget alvorligt, at man bliver sendt hjem med besked om, at det nok skal gå over, siger naalakkersuisoq for sundhed, Martha Abelsen, og det vil man lave om på med hjælp fra undersøgelsen.

I løbet af de første måneder i 2019 undersøger man, hvordan forbrugerundersøgelserne skal foregå. Det kan være i form af spørgeskemaer eller ved henvendelser fra patienterne selv.

LÆS OGSÅ Sundhedsvæsenet kører på pumperne

Formålet med undersøgelsen er, at man vil forbedre servicen i Sundhedsvæsenet overfor borgerne. Når undersøgelsen er færdig, skal de færdige resultater fremlægges.

- Derefter vil resultaterne blive evalueret. Vi kan se i resultaterne, om vi skal forandre vores måde at arbejde på i sundhedsvæsnet for at sikre en bedre betjening af den enkelte patient, siger Naalakkersuisoq for Sundhed Martha Abelsen, der har store forventninger til undersøgelsen, da hun mener, at det vil forbedre servicen overfor borgerne.

LÆS OGSÅ Lægeforeningen efterlyser penge til sundhedsvæsnet

- Jeg har forventning om, at vi har forbedret sundhedsbetjening af den enkelte uanset, hvor du er henne, belært af de erfaringer, vi måtte gøre i undersøgelsen, siger naalakkersuisoq for sundhed, Martha Abelsen.

Patienttilfredshedsundersøgelsen foretages i løbet af 2019.