Brættet uden bemanding

Medarbejderne i Brættet i Ilulissat bliver fra det nye år afskediget. I stedet skal fangerne selv stå for salg af deres varer.
31. december 2011 06:47

Qaasuitsup Kommunia har besluttet, at fyre tre medarbejdere på Brættet i Ilulissat fra det nye år. I stedet skal fangerne selv stå for deres salg af varer.

Siumut-gruppen i Qaasuitsup Kommunia frygter, at forbedringerne i Brættet under kommunens drift vil gå tabt, når salget af det grønlandske provianter bliver overladt til fangerne igen.

- Vi har fra Siumuts side under kommunalbestyrelsesmødet, og under et økonomiudvalgsmøde fremkommet med nogle forslag til om hvordan vi kan fortsætte driften af Brættet i Ilulissat. Men man har nu besluttet at gå tilbage til det gamle system, hvor fangerne selv skal stå og sælge deres varer, siger Palle Jerimiassen, Siumut, medlem af kommunalbestyrelsen i Qaasuitsup Kommunia.

Palle Jerimiassen ser helst gerne, at Brædtet i Ilulissat bliver overtaget af private.

- Jeg ved at der er private der gerne vil overtage driften af Brædtet, så jeg har i forbindelse med en snak med borgmesteren her i morges foreslået, at man udsætter lukningen Brædtet til man har fået en ny aftale med private, der gerne vil køre den videre, siger Palle Jerimiassen.

- Overgangsudvalget har jo også besluttet, at alle brædte i Qaasuitsup Kommunia skal forbedres til den standard som man har her i Ilulissat, det var et af formålene i forbindelse med kommunesammenlægningen, siger Palle Jeremiassen.

KNR har forsøgt at få kommentar fra Qaasuitsup Kommunia omkring kommunens beslutning om at overdrage salget af grønlandske provianter til fangerne, men uden held, da de relevante personer holder ferie.