Blandt de hjemsendte er både borgmester Palle Jerimiassen, kommunaldirektør Nick Nielsen, kommunikationschef Katé Hansen og syv andre fra kommunens tekniske afdeling.Foto: Laura Aggernæs/KNR

Borgmester og ni andre er sendt hjem efter coronasmitte i Ilulissat

Onsdagens smittetilfælde med coronavirus i Ilulissat er en person fra Munch-gruppen.

Ti personer fra Avannaata Kommunia er blevet sendt hjem, efter at en person fra Munch-gruppen, der står for lufthavnsbyggeriet i byen, onsdag blev konstateret smittet med coronavirus.

Blandt de hjemsendte er både borgmester Palle Jerimiassen, kommunaldirektør Nick Nielsen, kommunikationschef Katé Hansen og syv andre fra kommunens tekniske afdeling.

LÆS OGSÅ Corona: En er smittet i Ilulissat

De er sendt hjem, efter at de onsdag har holdt et møde med to personer fra Munch-gruppen.

Det skal dog understreges, at de to personer, som har holdt møde med kommunen, ikke er testet positive for coronavirus. Men fordi den smittede person arbejder for Munch-gruppen, har regionslægen besluttet at sende alle, der har været i kontakt med folk fra Munch-gruppen, hjem.

- Vi overholder naturligvis generelle forholdsregler og vil arbejde hjemmefra indtil videre. Vi afventer nu yderligere meldinger fra sygehuset, der vil kontakte hjemsendte ansatte i kommunen med nærmere instruks og vejledning, siger Palle Jerimiassen, borgmester i Avannaata Kommunia.

Borgmesteren fortæller til KNR, at alle, der har været med til mødet, skal testes enten torsdag eller fredag.

Hjemmehjælp indskrænkes

På grund af det nye smittetilfælde i byen har Avannaata Kommunia besluttet, at det ikke længere er tilladt at besøge alderdomshjemmet i byen.

Derudover bliver hjemmehjælpernes besøg indskrænket til de mest nødvendige opgaver.

- Nu, hvor coronaen er kommet til Ilulissat, skal vi især passe på vores ældre og personer i risikogruppen. Jeg vil derfor opfordre borgerne i Ilulissat til at følge Landslægeembedets generelle anbefalinger for at forhindre yderligere smittespredning, siger borgmester Palle Jerimiassen.

Kommentarer