Ilulissat og området omkring er blevet overbelastet af turister denne sommer. Man bør derfor gentænke intervallet af turister i området, mener borgmester Palle Jerimiassen. Foto: KNR

Borgmester: Antallet af turister i Ilulissat skal fordeles bedre

Der skal lægges en bedre plan for, hvornår turister ankommer til Ilulissat. Denne sommer har byen været overrendt, mener borgmester Palle Jerimiassen.

Efter nogle år med corona er turisterne igen begyndt at komme til Ilulissat. Faktisk har der været flere turister i byen, end der var før corona lagde turismen ned. Sæsonen er derfor gået godt. Næsten for godt.

For denne sommer var turisterne ved at vælte over hinanden, og det går ud over deres oplevelse.

LÆS OGSÅ Krydstogtsskibene er i havn: Bedste sæson i flere år

Det mener borgmester i Avannaata Kommunia, løsgænger Palle Jerimiassen. Han vil ikke have for mange turister på én gang.

- Turisterne skal kunne nyde stilheden og den storslåede natur i stedet for at blive stablet ovenpå hinanden, siger Palle Jerimiassen.

Byen bliver overbelastet

Det er ikke alene turisternes oplevelse, der lider, når der er for mange turister på én gang, siger han.

Også Ilulissat bliver overbelastet, når byen pludselig står med tusindvis af nyankomne mennesker, der gerne vil sove og spise på de samme steder og se de samme seværdigheder.

LÆS OGSÅ Ilulissat er på anerkendt liste over bedste rejsedestinationer

Han understreger, at han ikke vil have færre turister. Han efterlyser i stedet bedre planlægning fra Naalakkersuisut og Visit Greenland.

Han forklarer, hvordan han ser den optimale turist-flow bør være:

- Et skib om dagen med højst 1000 mennesker. Spred ankomsterne ud. Hvis vi kan få ankomsterne spredt ud, kan vores by løfte opgaven, og så kan vi få udviklet en bæredygtig turisme, siger borgmesteren.

Ifølge ham får indbyggerne i Grønlands største turistby heller ikke nok ud af de turister, der kommer dertil.

Han gør opmærksom på, at Ilulissat langtfra er den første grønlandske by, som turisterne er i. Derfor har de ofte allerede købt de ting, som de godt kunne tænke sig, i andre byer.

- Der er heller ikke mange indtægter derfra. Dem, der giver penge, er dem, der bor på hoteller, siger Palle Jerimiassen.Giv os et tip

Send en SMS til 1717

Skriv Unnia og derefter dit tip og send sms'en til 1717.
(du kan også skrive Tip i stedet for Unnia)

Giv os dit tip på knr.gl/1717

Eller send en email 1717@knr.gl