Boligsikring skader hjemløse

Boligsikringen er skabt for at hjælpe folk til at få råd til at have et sted at bo. Desværre får denne hjælp en negativ konsekvens for nogle borgere
13. juni 2013 10:50

Bliver man hjemløs, kan boligsikringen faktisk være årsagen til, at det kan være svært at få tag overhovedet igen.

Tager man en logerende ind, kan man nemlig risikere at miste sin boligstøtte.

- Der var en del af dem som var ude i hjemløshed, som godt kunne bo hos familie eller venner, men ikke kunne gøre det i længere tid, fordi så blev dem man boede hos trukket i boligsikring. Og det resulterede så i, at så gik man på gade i stedet, siger Knud Erik Hansen, der er seniorforsker ved Aalborg Universitet.

Han står sammen med Hans Thor Andersen bag den rapport om hjemløshed, der netop er blevet udformet af Aalborg Universitet for Selvstyret.

I følge Knud Erik Hansen er reglerne ikke altid helt lette at forstå for de hjemløse, hvis største bekymring jo ofte er, at få tag over hovedet.

- Fra deres situation, så virker det absurd, at man ikke kan få ordentligt husly og i stedet for bliver henvist til gaden, fordi der er nogle boligsikringsregler. Så kan der være andre hensyn til det, men fra de hjemløses side virker det helt forkert, at man ikke kan bo hos nogen, der ellers godt vil huse en.

Naalakkersuisoq for familie og justitsvæsen, Martha Lund Olsen slår også fast, at reglerne skal udersøges, men at der kan være flere årsager til at reglerne er som de er.

- Hvordan det helt hænger sammen, om det er arbejdsløse der flytter ind hos nogen, der så mister boligsikring. Det er noget vi skal have kigget nærmere ind på.