Boligredegørelsen på borgermøde i Nuuk

Naalakkersuisoq for boliger Jens B. Frederiksen har den nyligt debatterede boligredegørelse med under armen, når han møder borgerne i Nuuk til en god diskussion om fremtidens boligforhold i Grønland.
Skrevet af Peter Troelsen
08. juni 2012 11:43

Efter debatten om boligredegørelsen i Inatsisartutd. 23. maj, har der været meget snak blandt borgerne om indholdet. Imens der i Inatsisartut var bred enighed om indholdet, har borgerne haft mange spørgsmål de gerne ville have svar på.Hvorfor er det nødvendigt at hæve huslejen? Hvorfor er der så store problemer med skimmelsvamp? Har Naalakkersuisut overhovedet en plan på boligområdet? Nu er der en chance for at få stillet spørgsmålene til rette vedkommende.

−Jeg har allerede afholdt en hel del borgermøder om boligredegørelsen rundt omkring på kysten, og har været glad for de mange tilbagemeldinger, jeg her har modtaget. Nu er turen så kommet til Nuuk, og det bliver faktisk det første borgermøde om boligredegørelsen efter, at den har været debatteret i Inatsisartut. Derfor bliver det lidt anderledes denne gang, forklarer Jens B. Frederiksen.

Den nuværende standard af boliger kan kun betegnes som dårlig, set over en bred kam. Vedligeholdelsen af husene har været ikke eksisterende, siden de blev bygget i tresserne og halvfjerdserne, og det lider mange af lejerne nu under. Der er brug for at se på Grønlands samlede boligmasse med helt nye briller.

− Med den opbakning,boligredegørelsen fik i Inatsisartut,kan jeg på det kommende møde i langt højere grad gøre det klart, at der er opbakning til den samlede plan for boligpolitikken blandt de folkevalgte. Nu gælder det så bare om også at få skabt en forståelse blandt borgerne. På den måde kan vi sammenfå skabt grundlaget for, at der er i fremtiden vil være gode og sunde boliger til alle, mener Jens B. Frederiksen, der ser frem til at få forklaret boligredegørelsen for borgerne i Nuuk.

Alle interesserede kan møde op i Den lille sal i Katuaq førstkommende torsdag kl. 19.00. Jens B. Frederiksen starter med en kort redegørelse, og derefter er der frit slag for deltagerne til at bombardere Naalakkersuisoq for boliger med spørgsmål.