Bjergbestiger slår rekord: Når Mount Everests top for 23. gang

Mange vovehalse har måske en drøm om at bestige verdens højeste bjerg, Mount Everest, bare én gang i deres levetid.
Med de 23 succesfulde ture til det højeste punkt på kloden har Kami Rita slået sin egen rekord. Før onsdagens ankomst til toppen var han det eneste menneske, der havde besøgt toppen 22 gange. Foto © : Goran Hoglund/Flickr Creative Commons
Skrevet af Ritzau
15. maj 2019 13:17

Onsdag morgen har den nepalesiske sherpa Kami Rita nået toppen af det 8848 meter høje bjerg - ikke for første gang, men for 23. gang.

Det fortæller en talsmand for Nepals regering til nyhedsbureauet AP.

Kami Rita er bjergguide, der på nepalesisk kaldes sherpaer, og navigerer derfor grupper af internationale bjergbestigere rundt i Himalaya.

Med de 23 succesfulde ture til det højeste punkt på kloden har Kami Rita slået sin egen rekord. Før onsdagens ankomst til toppen var han det eneste menneske, der havde besøgt toppen 22 gange.

LÆS OGSÅ Rekordmange bjergbestigere nåede toppen af Everest i 2018

Den titel kan han fortsat beholde ifølge Guinness Rekordbog. De to nærmeste konkurrenter har besteget bjerget 21 gange, men er ikke længere aktive bjergbestigere.

Omkring 290 bjergbestigere er døde på Mount Everest, siden bjerget blev besteget første gang i 1953 af Edmund Hillary og sherpa Tenzing Norgay.

Siden 1953 har mere end 4000 mennesker besteget Mount Everest.

/ritzau/