Bevægelse: Qaasuitsup Kommunia er en lukket kreds!

Qaasuitsup Kommunia har ikke levet op til en kommunalbestyrelsesbeslutning, om at nedsætte en arbejdsgruppe om ny kommunedeling. Arbejdsgruppen skulle bestå af folkevalgte og repræsentanter fra foreninger og organisationer. De skulle have fremlagt deres arbejde inden budgettet for 2012, blev aldrig nedsat. Det skuffer lokale kræfter i Aasiaat.

Kommunalbestyrelsesmedlemmerne i Qaasuitsup Kommunia, Knud Kristiansen (A) og Kristian Jeremiassen (S), foreslog sidste år, at kommunen skal deles op.

Kommunalbestyrelsen pålagde efterfølgende direktionen i Qaasuitsup Kommunia om at nedsætte en arbejdsgruppe. Arbejdsgruppen skulle efter kommunalbestyrelsens ønske bestå af repræsentanter fra involverede borgere, organisationer og samtlige partier.

- Også er der ikke nogen fra udvalget som har fremlagt en linie på skrift eller mundtligt. Det vidner bare, at Qaasuitsup Kommunia er en lukket kreds, som politikerne måske kun har indsigt i, siger Peter Frederik Olsen, der er medlem af lokalbevægelsen i Aasiaat, Aasiaat pillugit suleqatigiiffik.

Men arbejdsgruppen blev aldrig nedsat af Qaasuitsup Kommunia. I stedet blev forslaget om opdeling af kommunen inddraget i kommuneplanarbejdet, ligesom økonomiudvalget overtog styringen af den politiske del af forslaget.

Og det er lokalbevægelsen i Aasiaat skuffet over:

- Det er under al kritik, da befolkningen ikke får lejlighed til at deltage i debatten. Emnet berører jo rigtigt mange indbyggere i nord, siger Peter Frederik Gedionsen.

Forslaget om opdeling af Qaasuitsup Kommunia skal igen behandles under kommunalbestyrelsens møde den 23. november.

KommentarerGiv os et tip

Send en SMS til 1717

Skriv Unnia og derefter dit tip og send sms'en til 1717.
(du kan også skrive Tip i stedet for Unnia)

Giv os dit tip på knr.gl/1717

Eller send en email 1717@knr.gl

KNR TV: TekstTV

Tjek information her:

TTV s 113 Dagligt opdaterede nyheder

TTV s 400 Live flyinformation ank./afg.

TTV s 350 Aktuel TV oversigt

TTV s 610 Aktuel Radio oversigt

...og meget mere!