Ben Shalmi: De off-shore relaterede uddannelser skal samles i Paamiut

Det faktum, at Naalakkuerusisut har valgt at bevare grunduddannelserne indenfor søfart i Paamiut, glæder i den grad Sermersooq Erhvervsråd, og formanden har større ambitioner på Paamiuts vegne. De off-shore relaterede grunduddannelser skal samles der i fremtiden.
Skrevet af Peter Troelsen
29. april 2013 11:49

Det skortede ikke på anbefalinger til lovgiverne om at lade Paamiut være centrum for grunduddannelserne indenfor søfarten, og også Sermersooq Erhvervsråd var bland de, der anbefalede Paamiut som maritimt centrum. Det vil give byen og området nye muligheder og udvikling i lokalsamfundet.

- Vi vil benytte denne glædelige nyhed fremadrettet i dialog med Søfartsskolen. Herunder hvilke tiltag vi kan initiere, som kan sikre sammenarbejde mellem skole og by. Vi ser frem til et aktivt og proaktivt samarbejde til gavn for både Sermersooq og resten af Grønland, siger Martin Ben Shalmi, formand for Sermersooq Erhvervsråd.

Man har valgt at samle uddannelserne for mine og olieindustrien et sted, men det mener Martin Ben Shalmi er en forkert beslutning. Der er stort set intet til fælles for mine- og olieindustrien. Minerne ligger godt, hvor de er, men det ville være godt for olieuddannelserne, hvis de blev samlet med de øvrige uddannelser af folk, der arbejder til vands.

-Hvis vi skal være seriøse samarbejdspartnere for olieindustrien, må vi selv gøre noget for at byde os til. Vi ved, at olieindustrien selv kan uddanne lærerne til undervisning i de fag, der er nødvendige i olieindustrien. Det gør de via deres programmer ”Train the trainer”, og det skal vi gøre brug af, fastslår Martin Ben Shalmi overfor knr.gl.

Det er dog ikke muligt at hente goodwill fra olieindustrien uden selv at spæde til på flere måder. Hvis Grønland viser vilje på områderne miljø, sundhed og sikkerhed, og stiller gode faciliteter til rådighed, så vil olieselskaberne være en god fremtidig samarbejdspartner på uddannelsesområdet.

-Vi bør forankre uddannelserne i Paamiut. Dels har vi de fleste af de faciliteter, der skal bruges der, og vi har dygtige lærere, der let kan indgå i undervisningen efter en smule omskoling. Endeligt er der gode muligheder for arbejde for befolkningen i området, hvis vi får gang i olieindustrien, så vi står overfor en win – win situation, hvis vi får samlet de off-shore relaterede uddannelser i Paamiut, forklarer Martin Ben Shalmi.