BankNordik præsenterer tilfredsstillende årsregnskab

Der er potentiale til mere vækst for BankNordik i Grønland, lyder det fra banken efter et tilfredsstillende resultat.
Bankens ledelse ser et stort potentiale for yderligere vækst i Grønland.
Skrevet af Karsten Sommer
27. februar 2020 11:11

BankNordik offentliggør i dag et tilfredsstillende årsregnskab for 2019 med et resultat før skat på 260 mio. kr. - lidt mindre end i 2018 hvor resultatet var 323 mio. kr. før skat.

Og den grønlandske del af forretningen bidrager positivt til resultatet, og bankens ledelse ser et stort potentiale for yderligere vækst i Grønland, skriver banken i en pressemeddelelse.

- Vi er meget tilfredse med resultatet for 2019, som viste positive tendenser på alle vores markeder. Bankens samlede udlån på det grønlandske marked steg med 33%, hvilket er et udtryk for, at aktiviteten i det hele taget har været høj, siger Árni Ellefsen, adm. direktør i BankNordik.

Flere henvendelser om virksomhedslån

I 2019 indgik BankNordik i et samarbejde med den Europæiske Investeringsfond, som har åbnet op for at tilbyde finansiering med særligt fordelagtige vilkår til innovative virksomheder.

BankNordik er hidtil den eneste bank i Grønland, der kan tilbyde denne nye lånemulighed, hvilket har medført en del henvendelser fra virksomheder, der søger finansiering til bæredygtige eller nyskabende projekter, skriver BankNordik.