Børnene skal helst ikke sendes til Danmark

De 3 socialt udsatte børn og unge fra Kommune Kujalleq, som har omgående behov for døgninstitutionspladser, skal helst ikke sendes til Danmark, og der arbejdes på at finde institutionspladser til børnene i landet, oplyser Naalakkersuisoq for Familie, Mimi Karlsen.
Skrevet af Apollo Jeremiassen
11. oktober 2012 10:24

Når den nye døgninstitution i Kangerlussuaq åbner den 1. januar 2013, så vil de havde plads til 10 socialt udsatte børn, men så vil der stadig være 14 børn og unge på venteliste til en anbringelse. Derfor er Direktoratet for Familier  gået igang med at undersøge, hvordan man også kan få plads til dem her i landet, siger Naalakkersuisoq for Familier, Mimi Karlsen.

- At vi har fundet 10 pladser nu, er en start til at finde pladser til de 14 andre, der har behov for en anbringelse på en døgninstitution, siger Mimi Karlsen.

Kommune Kujalleq har i øjeblikket behov for, at 3 børn og unge anbringes hurtigst muligt i en døgninstitution, og hvis der ikke bliver gjort noget drastisk med det samme, så må kommunen sende dem til Danmark i nær fremtid, det varslede socialchef i Kommune Kujalleq, Mikkel Balle.

På det baggrund, er Direktoratet for Familie også gået i gang med at undersøge om, de 3 børn og unge kan få døgninstitutions pladser her i landet.

- Vi i Naalakkersuisut mener, at det allerbedste for børnene er, at de bliver i deres kendte områder, det vil sige i Grønland, hvor de kan sproget og kender kulturen. Og af den grund arbejder vi stærkt på, at finde pladser til dem, men også til de 14 andre der er på ventelisten.

-Det vil sige, at børnen ikke skal sendes til Danmark?

-  Altså vi arbejder stærkt på, at børnene skal blive her i landet, svarer Mimi Karlsen.

I døgninstitutioner her i landet er der i øjeblikket ikke plads til flere anbringelser, derfor er der behov for at finde en anden løsning.

- Vi ser på vores børneinstitutions områder, og ser om der skal rokeringerer i institutioner. Og før vi kan gøre det, må vi se på, hvad børnenes behov er, og hvad det er de skal have hjælp til, siger Naalakkersuisoq for Familie, Mimi Karlsen.