Børnene har en stærk forkæmper hos Siumut

Martha Lund Olsen, der stiller op til Inatsisartut-valget for Siumut, vil være forkæmper for bedre forhold til landets børn. Der skal mere fokus på de børn, der har haft en forfærdelig opvækst med vold, misbrug og manglende forældreomsorg.
Skrevet af Peter Troelsen
13. februar 2013 08:52

Vi ved at 30 % af børnene lever eller har levet i en familie med alkoholproblemer, 10 % af børnene lever i familier, hvor der ryges hash. Forældre med misbrugsproblemer kan ofte ikke læse barnets signaler, og de er ikke i stand til at beskytte barnet mod overskridende adfærd. Ofte skifter rollerne, således at det er børnene, der sørger for deres søskende og forældrene.

-Der er behov for tidssvarende døgninstitutioner og styrkelse af familieplejeområdet. Gamle store bygninger, som er gamle sanatorier, er ikke velegnet til de behandlingskrævende børn. Blandt andet er der behov for hurtige muligheder for undersøgelse af børn og deres behov for behandling, fastslår Martha Lund Olsen.

Indenfor den sociale sektor har der længe været meget store vanskeligheder med at ansætte og fastholde personale. Her i landet er vi bagud med veluddannet personale til børnehjem og andre institutioner, der tager sig af socialt dårligt stillede børn, og det vil Martha Lund Olsen gøre op med en gang for alle.

-Der er behov for bedre forhold for ansatte i den sociale sektor, begrænsning af antallet af sager, løbende opkvalificering og supervision. Jeg vil også arbejde for bedre lønvilkår for ansatte indenfor den sociale sektor, blandt andet ved at socialrådgivere og pædagoger får et lønløft, således at de får samme løn som lærere og sygeplejersker, siger Martha Lund Olsen.