Børneambassadører: Svigt ikke børnene i julen

De fem politiske Børneambassadører henstiller til alle voksne om at tage hensyn til børnene, når der drikkes alkohol i juledagene.
20. december 2015 12:05

Mange børn føler sig utrygge og svigtede af de voksne, når julen nærmer sig, og der bliver sat alkohol på bordet.

Derfor kommer de fem politiske Børneambassadører, Vivian Motzfeldt fra Siumut, Tillie Martinussen fra Demokraterne, Steen Lynge fra Atassut, Anton Frederiksen fra Naleraq Partii og Mimi Karlsen fra IA med en henstilling til alle voksne om at tage hensyn til børnene, når der drikkes alkohol. Henstillingen gælder både forældre, omsorgsgivere og familie.

- December er en måned med glæde og hygge, men også en måned med mange julefrokoster og julearrangementer, hvor der også drikkes alkohol, lyder det fra de fem Børneambassadører, som repræsenterer hver deres politiske parti.

 

Stor utryghed og svigt

- Men når december og julen præges af alkohol, kan det betyde stor utryghed og svigt for mange børn, advarer Børneambassadørerne, som for nylig har underskrevet en fælles hensigtserklæring om at gå i front for børns rettigheder i deres politiske arbejde.

Derfor vil de fem gerne minde alle voksne om, hvilke negative konsekvenser alkoholen kan have for børnene. Og huske alle på, at julen skal være en tid med hjertevarme og glade børn og unge, skriver de i en pressemeddelelse.