Børneambassadører skal sikre rettigheder i det politiske arbejde

Børnetalsmand Aviâja Egede Lynge har inviteret alle politiske partier til at finde ét medlem, der fremover vil fungere som børneambassadør i det politiske forum.
Børnetalsmand Aviâja Egede Lynge. Foto © : KNR/Jonas Løvschall-Wedel
Skrevet af Nauja Møller
18. september 2015 07:21

Børnetalsmanden forventer, at alle partier har en interesse i at tilgodese børns rettigheder gennem arbejdet.

- Jeg har en forventning om, at alle partier bakker op om forslaget om Børneambassadører. Det vil give samfundet - og ikke mindst børn og unge - et tydeligt signal om, at børn og unge er vores vigtigste råstof, skriver Børnetalsmanden i en pressemeddelelse.

Børnene anses af børnetalsmanden nemlig som landets vigtigste ressourcer og dem, der skal bære landets - og Inatsisartuts samt Naalakkersuisuts - beslutninger videre.

LÆS OGSÅ Børnetalsmand: - Vi bør beskytte børnene bedre

Når der i Inatsisartut vedtages love og igangsættes tiltag, har det ofte konsekvenser for børn og unge i Grønland, og børnene høres sjældent i forbindelse med politiske beslutninger, mener Børnetalsmand.

- Derfor er det vigtigt, at vi sikrer os, at der i de forskellige partier sidder nogen, som anerkender vigtigheden af, at der tages hensyn til de bestemmelser, vi finder i FN’s Konvention om barnets rettigheder, skriver hun.

LÆS OGSÅ Børnetalsmand: Børns rettigheder brydes

Partierne er blevet bedt om at finde en børneambassadør inden oktober, og herefter er planen at den nye børneambassadør skal undervises af børnetalsmanden om børns rettigheder, og underskrive en fælles aftale om deres funktion som børneambassadør.