Børn ekstra belastet af at se krænker i bybilledet

Det er et kæmpestort problem, at seksuelt misbrugte børn bor i den samme by eller bygd som krænkeren, fortæller psykolog.
Psykolog Inuk Bourup-Nielsen Foto © : KNR
Skrevet af Andrea Christiansen
18. maj 2015 15:09

Inuk Bourup-Nielsen beskriver, hvordan krænkede børn bliver lammet af frygt og har svært ved at styre deres følelser, når de møder voldtægtsmanden ved højlys dag.

- Det kan være meget angstprovokerende. Vi har set børn, der nærmest er ved at gå ud af deres gode skind, da de er så bange, og det påvirker deres hverdag, siger psykolog Inuk Bourup-Nielsen til KNR.

Læs også Rådgivningslinjer fik travlt efter tv-debat

Hun har i det seneste årti som psykolog oplevet, at det tager en lang tid for børnene at falde til ro, når de er kommet til behandling for deres problemer.

- Det er meget svært at behandle deres selvværd, når de ved højlys dag kan se deres krænker i Brugseni eller Pisiffik. Selvom de med deres intelligens ved, at der er andre mennesker, så krænkeren ikke kan gøre noget ved dem, reagerer de fysisk med angst, lysten til at flygte.

- De får hjertebanken og åndedrætsbesvær, så det er en langvej proces, siger Inuk Bourup-Nielsen til KNR.

Behandlingen af misbrugte børn bliver ekstra kompliceret, når barnet ofte møder voldtægtsmanden. Det belaster barnet endnu mere. Psykolog Inuk Bourup-Nielsen vil derfor have gjort noget ved det, så barnet ikke bliver overbelastet af de mulige møder med krænkeren.

Læs også Seksuelle overgreb – historien der aldrig vil ende?

Læs også Qulaarpaa sætter fokus på seksuelle overgreb på børn

Læs også Qulaarpaa - Jeg vågnede ved, at han havde fuldbyrdet samleje med mig