Qulaarpaa - Jeg vågnede ved, at han havde fuldbyrdet samleje med mig

SFI-rapport om seksuelle overgreb giver et lille indblik i, hvilke uhyrligheder børn bliver udsat for.

En ny rapport fra SFI viser, at 22 % af pigerne og 5 % af drengene bliver tvunget til sex før de fylder 15 år. Nogle af de unge er blevet spurgt mere detaljeret om, hvordan overgrebene er foregået. Her kommer nogle uddrag af, hvad de beskriver.

 

Krænkere uden for den tætte familie

Blandt de unge, som forskerne fra SFI har talt med, er det kun sjældent en person i den nærmeste familie, der begår overgrebet. Det er dog stort set altid en, de kender i forvejen.

En beskriver overgrebet på denne måde:

- Jeg blev tvunget. Jeg blev skubbet ind i en lejlighed, hvor der var nogle ældre mennesker, der sov. Her blev jeg voldtaget af en mand. Jeg kunne ikke gøre noget.

 

Fik mad og blev så voldtaget

Flere af de unge fortæller, at de var sultne og fik mad og at situationen herefter udviklede sig til at blive seksuel. De var ikke forberedt på, at det var det, der skulle ske.

Men de blev også lokket med andre midler.

- Manden tog mig med på sejltur og havde der samleje med mig i endetarmen. Senere fik jeg at vide, at der også var andre børn, som han havde krænket ligesom mig, fortæller en af de unge.

 

Tvang

En anden fortæller om fysisk tvang.

- Det var min svoger, som tvang mig. Han gned sig op ad mig uden at komme ind i mig. Han lukkede både min mund og min næse mens han gjorde det.

Yderligere en beskriver overgrebet på denne  måde:

- Jeg vågnede ved, at han havde fuldbyrdet samleje med mig.


 

Sider