VIDEO Bådejer klager over lang behandlingstid i Søfartsstyrelsen

En fanger, der har søgt om tilladelse til at sejle med turister, har ventet på et svar fra Søfartsstyrelsen i næsten et år. Han har stadigvæk ikke fået svar.

Det kan ikke altid betale sig at være fanger. Derfor har Pele Maratse fra Kulusuk søgt om tilladelse til at sejle med turister, efter at han sidste år i juni fik en Poca 570-jolle. Der er nu gået ni måneder, og Søfartsstyrelsen har stadig ikke svaret.

I Kulusuk er naturen lige nu som flottest, og turisterne er begyndt at komme. Men Pele Maratse kan kun se til. Han har nemlig ikke tilladelse til at beskæftige sig med turister og må derfor nøjes med sit vanlige erhverv.

- Vores erhverv som fangere er desværre ikke nok til at få det til at løbe rundt.

- Det kan ikke betale sig at stå som tilskuer uden tilladelse. Og jeg har ellers en passende jolle, siger Pele Maratse til KNR.

Naalakkersuisut kalder turismen for den fjerde erhvervssøjle. Men det udsagn hænger ikke sammen med virkeligheden, mener Pele Maratse.

 

Kan bare henvende sig igen
Synschef i Søfartsstyrelsen Martin John har ingen kommentarer til Pele Maratses ansøgning.

- Den konkrete sag kender jeg ikke, der har jeg brug for flere oplysninger, men hvis ansøgere føler, sagsbehandlingen er for langsom, så bør man straks tage fat i Søfartsstyrelse, fastslår Martin John.

Han fortæller dog, at selve den tekniske sagsbehandling af skibet foregår i Nuuk, mens selve skibsregistreringen foregår i København.

Se hele Qanorooqs indslag herover. 

KommentarerGiv os et tip

Send en SMS til 1717

Skriv Unnia og derefter dit tip og send sms'en til 1717.
(du kan også skrive Tip i stedet for Unnia)

Giv os dit tip på knr.gl/1717

Eller send en email 1717@knr.gl

KNR TV: TekstTV

Tjek information her:

TTV s 113 Dagligt opdaterede nyheder

TTV s 400 Live flyinformation ank./afg.

TTV s 350 Aktuel TV oversigt

TTV s 610 Aktuel Radio oversigt