Naalakkersuisoq: Avalak kan på lige fod med andre selv søge tilskud

Naalakkersuisut fastholder halveringen af driftstilskuddet til Avalak, der er en organisation for grønlandske studerende i Danmark.
Foto © : Ane Lone Bagger
Skrevet af Mads Lynge
07. marts 2019 09:41

De kan på lige fod med andre organisationer søge om tilskud til arrangementer via Tips- og Lottomidlerne, siger naalakkersuisoq for uddannelse, Ane Lone Bagger (S).

 - På lige fod med andre foreninger kan Avalak søge tilskud om midler via Tips- og Lotto til forskellige aktiviteter, og så skal de selvfølgelig begrunde deres ansøgninger, siger hun til KNR.

LÆS OGSÅ Avalaap sipaarniarfigineqarnera siulittaasup tupigusuutigaa

Før 2016 var Avalak en del af fællesrådet for børne- og ungdomsorganisationerne i Grønland Sorlak. Senere trådte Avalak ud af rådet.
Da de var en del af rådet modtog Avalak 200.000 kroner i driftstilskud.

Tilskuddet blev så forhøjet til 404.000 kroner i 2016, og det medførte, at de studerendes organisation simpelthen ophørte med at søge om midler til arrangementer via Tips- og Lottomidlerne. Den mulighed bør de søge igen, siger naalakkersuisoq for uddannelse:

- Før Avalak fik 404.000 kroner, der har de for eksempel ved aktiv indsats modtaget 153.000 kroner fra Tips- og Lottomidler, og med den positive erfaring kan vi kun opfordre Avalak til at benytte muligheden igen, Og det sagde Naalakkersuisoq for Uddannelse, Kultur, Kirke og Udenrigsanliggender Ane Lone Bagger til KNR.

LÆS OGSÅ Politikere vil se på bevillingen til Avalak igen

 

Siden nyheden om at naalakkersuisut ville halvere driftstilskuddet til Avalak, har en person i Danmark startet en privat indsamling til støtte for Avalak.

Det er Henrik Soloy, som tidligere har boet og arbejdet i Grønland, der på eget initiativ har startet indsamlingen:

- Der er planlagt arrangementer fra april måned og det kan ikke vente med forhøjelse af støtten. Derfor er der nu arrangeret en privat indsamling til Støtte for AVALAK, siger Henrik Soloy i en pressemeddelelse.