Efter halvering: Politikere vil se på bevillingen til Avalak igen

Formanden for organisationen af grønlandske studerende i Danmark, Avalak, er ærgerlig og overrasket over, at driftstilskuddet til organisationen er blevet halveret.
Foto © : KNR
05. marts 2019 07:53
Versionist Simon Uldum

Nu vil to af partierne bag finansloven for 2019, Siumut og IA, arbejde for at forhøje bevillingen igen. 

De har nemlig ikke været opmærksom på beskæringen af tilskuddet.   

Af finanslovforslaget fremgår det dog, at tilskuddet til Avalak vil være uændret og altså ikke blive halveret. Men finanslovsforhandlingerne endte altså med at tilskuddet, der oprindeligt var på 400.000 kroner om året, blev skåret ned til 200.000 kroner årligt.

Oppositionspartiet Inuit Ataqatigiit var med til at vedtage finansloven, men partiet erkender nu, at man ikke har været opmærksom på netop denne halvering:

- Vi beklager dybt. Vi har ikke været opmærsom på lige præcis det her. Sandsynligvis fordi at tilskud til Avalak ikke har været en del af fohandlingerne forud for vedtagelsen af finansloven, siger IA’s uddannelsesordfører, Sofia Geisler.

LÆS OGSÅ Avalaap sipaarniarfigineqarnera siulittaasup tupigusuutigaa

Organisationen af grønlandske studerende i Danmark, Avalak, modtager årligt et driftstilskud. Dette tilskud dækker for eksempel årlige tilbagevendende seminarer, ligesom organisationens generalforsamling også dækkes af midler fra landskassen.

Udvalget ikke inddraget

Uddannelsesudvalget i Inatsisartut blev ikke inddraget, da det mindre tilskud blev bragt på banen under finanslovforhandlingerne, fortæller udvalgsformanden.

Hun agter at stille spørgsmål til Naalakkersuisut om årsagen til det mindre tilskud. 

- Hvad er begrundelsen for sådan en nedskæring for sådan en lille organisation i Danmark? Og hvad er konsekvenserne?siger Doris J. Jensen, der er formand for Udvalget for Uddannelse, Kultur og Kirke i Inatsisartut.

Og IA lover at arbejde for, at driftstilskuddet bliver forhøjet.

- Vi vil gøre, hvad vi kan og har mulighed for. Vil arbejde for, at bevillingen til Avalak eller tilskud til Avalaks aktivititer bliver forhøjet, siger Sofia Geisler.