Atassut mister sit eneste medlem i Kommune Kujalleq: Jeg har manglet opbakning

Kim Ezekiassen skifter Atassut ud med Siumut. Ifølge ham selv mangler han opbakning, og han føler sig alene med opgaven.
Kommunalbestyrelsen består nu af otte medlemmer fra Inuit Ataqatigiit, seks fra Siumut og en enkelt fra Demokraatit. Foto © : Kommune Kujalleq
Skrevet af Teitur Larsen
17. april 2023 14:02

Atassut mister sit eneste kommunalbestyrelsesmedlem i Kommune Kujalleq.

Kim Ezekiassen har nemlig skiftet Atassut ud med Siumut.

- Jeg har manglet nogen ved min side, og jeg har manglet opbakning. Jeg har brugt en masse kræfter på det i mit politiske arbejde, siger han til KNR.

Ifølge Kim Ezekiassen har han personligt savnet opbakning fra partiet. Han har aldrig fået besøg fra tidligere og nuværende formænd for partiet. Kim Ezekiassen er blevet lovet, at der kom nogle fra partiet ledelse til Nanortalik, men har aldrig fået en melding om, hvornår de vil komme til sydgrønland.

Nu gider han ikke at vente mere. Det er én af årsagerne til, at Kim Ezekiassen føler, at han stod alene med det politiske arbejde.

- Jeg er nået frem til at sige stop, siger han.

Derudover forklarer Kim Ezekiassen, at lokalafdelingerne for Atassut har fået problemer med at få nye medlemmer, og at bestyrelsesarbejdet i lokalafdelingerne i sydgrønland også nu er gået i stå.

Skift til Siumut

Kommunalbestyrelsen i Kommune Kujalleq består derfor nu af otte medlemmer fra Inuit Ataqatigiit, seks medlemmer fra Siumut – heriblandt Kim Ezekiassen - og ét fra Demokraatit.

I marts fik Demokraatit en fod indenfor i kommunen efter Siumuts Magrethe Thårup Andersen skiftede sit parti ud med Demokraatit.

Kim Ezekiassen havde ikke lyst til at være løsgænger, og ifølge ham selv har han i længere tid haft en god dialog med Siumuts medlemmer. Derfor så han sit snit til at skifte sit nu gamle parti ud med Siumut.

- De tog godt imod min henvendelse, og deres velkomst gjorde, at jeg blev medlem, siger han.

Kim Ezekiassen fik 95 personlige stemmer ved sidste kommunalvalg.

KNR forsøger få et interview med formand i Atassut Aqqalu Jerimiassen.