Foto: KNR

Atassut: Minus i landskassen helt som forventet

Reaktionerne er forskellige, efter at der i går blev offentliggjort et statusregnskab fra selvstyret, der viser, at vi mangler en kvart milliard i landskassen.

Koalitionspartiet Atassut, der ellers har en liberal skattepolitik, mener, at de hundredevis af millioner mangler, fordi selvstyret ikke har været effektiv nok til at inddrive skatter fra befolkningen.

- Det er netop, som vi har forventet. Vi har ikke forventet en bedre status over, hvordan det går med landskassen, set i forhold til vi har været i koalitionen i lidt over et år. Det har været utrolig begrænset, hvad vi har kunnet opnå, siger formand Knud Kristiansen til KNR.

Læs også Ekspert: Budgettet for 2014 er et skønmaleri

Koalitionen mellem Siumut, Atassut og en kortere periode også Partii Inuit overtog i 2013 et land i dårlig forfatning, siger han, og så har man været alt for slap med at indkræve skatter.

- Vi kunne ellers have ønsket en hurtigere proces, som vil kunne have betydet, at vi kunne have fået flere skatter ind. Men nu har det været en mere langsommelig proces, og det er blandt andet derfor vi er her, hvor vi er i dag, siger Knud Kristiansen.

Læs de seneste nyheder om landskassen her.Giv os et tip

Send en SMS til 1717

Skriv Unnia og derefter dit tip og send sms'en til 1717.
(du kan også skrive Tip i stedet for Unnia)

Giv os dit tip på knr.gl/1717

Eller send en email 1717@knr.gl