Atassut kandidat: Tele på private hænder

Ove Thomassen har i 11. time meldt sig som kandidat for Atassut til Inatsisartut valget. Han går til valg på privatisering af Tele.
Skrevet af Noah Mølgaard
14. februar 2013 08:52

Den seneste tids debat om konkurrence situationen mellem Tele og de private har fået Atassuts Ove Thomassen op af stolen. Han mener, at der er urimelig konkurrencesituation og foreslår at Tele bliver privatiseret 100 procent.

- Jeg forestiller mig, at sendemaster og forskellige udstyr til distribution af signaler fortsat skal være eget af Selvstyret. Men så kan tele og andre virksomheder købe licens på lige vilkår til at bruge sendemaster og lignende udstyr, siger Ove Thomassen til KNR.gl.

Han mener, at privatisering af tele vil komme brugerne til gode. Han henviser til den aktuelle situation, hvor den private virksomhed Inu-it satte sendemaster op i Nuuk for, at kunne tilbyde billig internet. Men tele fik mulighed for at tilbyde flatrate i Nuuk og Qaqortoq og dermed står Inu-it i dårlig konkurrencesituation igen.

- Tele bremser private virksomheder i at kunne tilbyde brugerne bedre betingelser. De private kunne ellers være med til at skabe flere arbejdspladser, men deres muligheder bliver begrænset af en ulige konkurrence situation, siger Ove Thomassen.

Atassut har nu 25 kandidater til Inatsisartut valget den 12. marts. Atassut meddelte de øvrige 24 kandidater i sidste uge og Ove Thomassen meddelte sin opstilling i går eftermiddag.

- Jeg savnede emner som tele og idrættens vilkår i valgkampen. Jeg har også fået en del opfordringer fra folk, som har fået mig til at meddele min kandidatur, siger Ove Thomassen, der ellers havde været i tvivl om  han vil stille op, da han er formand for volleyballforbundet og har nok at lave som politibetjent i Nuuk.