- Jeg håber at blive frifundet med ankesagen, og det er med den hensigt, at jeg har besluttet at anke sagen til Landsretten, siger Aslak Jensen.Foto: Malik Brøns / KNR

Aslak Jensen anker dom for dødstrusler og søger orlov fra Inatsisartut

Aslak Jensen anker Sermersooq Kredsrets dom på 20 dages betinget anbringelse i anstalten for domfældte til Landsretten, og indtil sagen er afsluttet, søger han orlov fra Inatsisartut.

Medlem af Inatsisartut for Siumut, Aslak Jensen har anket sin dom på 20 dages betinget anbringelse i anstalten for domfældte til Landsretten. Samtidig søger han orlov fra Inatsisartut indtil sagen er afgjort. 

Det skriver Siumut i en pressemeddelelse.

LÆS OGSÅ Betinget dom i sag mod Siumut-politiker: 20 dage i anstalten

I pressemeddelelsen står der, at Aslak Jensen søger orlov fra Inatsisartut for ikke at forstyrre lovgivningsarbejdet.

- Jeg har ønsket det sådan, fordi jeg mener, at min person ikke skal forstyrre arbejdet i Inatsisartut. Så længe der pågår en sag i retten om min person, finder jeg det på sin plads, at jeg søger orlov indtil sagen er endeligt afgjort.

Han har anket dommen i håb om at blive frifundet i Landsretten.

- Jeg håber at blive frifundet med ankesagen, og det er med den hensigt, at jeg har besluttet at anke sagen til Landsretten, siger Aslak Jensen.

Siumut tager beslutning til efterretning

- Vi respekterer domstolens afgørelse og efter en grunddig samtale med Aslak W. Jensen er sagen foreløbigt landet til alles bedste. Derfor har Siumut taget Aslaks beslutning til efterretning og respekterer den til fulde, skriver Siumuts formand Erik Jensen i pressemeddelesen.

Sagen kort

Aslak Jensen er tiltalt for, den 17. marts 2017, at have ringet til Kommuneqarfik Sermersooqs socialkontor og truet en af socialkontorets medarbejdere på livet. Han er tiltalt efter paragraf 37 i kriminalloven, der omhandler krænkelse af offentlig myndighed.

Sagen handler om en beslutning, kommunen havde taget omkring Aslak Jensens familie.

Aslak Jensen nægtede sig skyldig i Sermersooq Kredsret, hvor han mandag blev idømt 20 dages betinget dom i anstalten. Dommen betød, at Aslak Jensen skulle tilbringe 20 dage i anstalten, hvis han gjorde noget ulovligt i det næste år. Men nu anker han altså dommen til Landsretten.

Aslak Jensen var med sine 814 personlige stemmer Siumuts tredjestørste stemmesluger ved valget til Inatsisartut i april sidste år. Han er desuden næstformand i Fiskeri-, fangst- og landbrugsudvalget i Intatsisartut.Giv os et tip

Send en SMS til 1717

Skriv Unnia og derefter dit tip og send sms'en til 1717.
(du kan også skrive Tip i stedet for Unnia)

Giv os dit tip på knr.gl/1717

Eller send en email 1717@knr.gl