Asii Chemnitz NarupFoto: Jonas Fievé/KNR

Asii til kamp mod grim landingsbane

Kommuneqarfik Sermersooq er ikke tilfredse med, hvordan byens nye lufthavn kommer til at pryde landskabet. Det fremgår af kommunens høringssvar til VVM-undersøgelsen, som danner grundlag for den endelige godkendelse.

Selvom borgmester Asii Chemnitz Narup overordnede er begejstret for, at lufthavnen i Nuuk skal udvides, er hun alligevel bange for, at den forlængede landingsbane kan blive et negativt vartegn for Nuuk og for resten af landet.

Derfor skal lufthavnen og landingsbanen også være pæn, da den ifølge borgmesteren i fremtiden skal fungere som indgangsport til Grønland.

- I forhold til det visuelle har vi i kommuneplanstillæget for lufthavnsområdet skrevet ind, at kommunalbestyrelsen finder det vigtigt, at det også giver et positivt fingreaftryk af byen. Da den kommer til at ligge inde i byen skulle den også gerne være en visuel oplevelse. Så det arkitektoniske og ingeniørarbejdet må gå hånd i hånd, siger Asii Chemnitz Narup.

LÆS OGSÅ Miljørapport om lufthavn i ny høring

Lufthavnspakken blev endelig vedtaget på efterårssamlingen til stor glæde for Kommuneqarfik Sermersooq, som dengang inviterede borgerne i Nuuk til pølsefest foran Inatsisartutbygningen.

I kommunens høringssvar til VVM-redegørelsen har de gjort indsigelser mod, hvordan den forlængede landingsbanen ifølge planen kommer til at se ud.

LÆS OGSÅ Udvidelse af lufthavn giver generende byggestøj

Vil have en pæn landingsbane

Selvom hovedstadskommunen har kæmpet for en længere landingsbane i efterhånden mange år er det ikke ensbetydende med, at kommenen derfor er tilfreds med en grim landingsbane.

- Det er jo ikke et enten-eller, i min verden er tingene både-og, og det har jeg det rigtigt fint med. Jeg har set mange gode udviklingstiltag, hvor det funktionelle og det visuelt smukke går hånd i hånd ligesom, at vækstdagsordenen kan gå hånd i hånd med fokusset på natur og miljøbeskyttelse, siger borgmester i Kommuneqarfik Sermersooq Asii Chemnitz Narup.

Kommentarer

inatsisartut-sal-sep2019.jpg

Inatsisartuts EfterårssamlingGiv os et tip

Send en SMS til 1717

Skriv Unnia og derefter dit tip og send sms'en til 1717.
(du kan også skrive Tip i stedet for Unnia)

Giv os dit tip på knr.gl/1717

Eller send en email 1717@knr.gl

KNR TV: TekstTV

Tjek information her:

TTV s 113 Dagligt opdaterede nyheder

TTV s 400 Flyinformation ankomst/afgang

TTV s 350 TV oversigt

TTV s 610 Radio oversigt