Asii til kamp mod grim landingsbane

Kommuneqarfik Sermersooq er ikke tilfredse med, hvordan byens nye lufthavn kommer til at pryde landskabet. Det fremgår af kommunens høringssvar til VVM-undersøgelsen, som danner grundlag for den endelige godkendelse.
Asii Chemnitz Narup
Asii Chemnitz Narup Foto © : Jonas Fievé/KNR
Skrevet af Jonas Fievé
10. januar 2019 16:32

Selvom borgmester Asii Chemnitz Narup overordnede er begejstret for, at lufthavnen i Nuuk skal udvides, er hun alligevel bange for, at den forlængede landingsbane kan blive et negativt vartegn for Nuuk og for resten af landet.

Derfor skal lufthavnen og landingsbanen også være pæn, da den ifølge borgmesteren i fremtiden skal fungere som indgangsport til Grønland.

- I forhold til det visuelle har vi i kommuneplanstillæget for lufthavnsområdet skrevet ind, at kommunalbestyrelsen finder det vigtigt, at det også giver et positivt fingreaftryk af byen. Da den kommer til at ligge inde i byen skulle den også gerne være en visuel oplevelse. Så det arkitektoniske og ingeniørarbejdet må gå hånd i hånd, siger Asii Chemnitz Narup.

LÆS OGSÅ Miljørapport om lufthavn i ny høring

Lufthavnspakken blev endelig vedtaget på efterårssamlingen til stor glæde for Kommuneqarfik Sermersooq, som dengang inviterede borgerne i Nuuk til pølsefest foran Inatsisartutbygningen.

I kommunens høringssvar til VVM-redegørelsen har de gjort indsigelser mod, hvordan den forlængede landingsbanen ifølge planen kommer til at se ud.

LÆS OGSÅ Udvidelse af lufthavn giver generende byggestøj

Vil have en pæn landingsbane

Selvom hovedstadskommunen har kæmpet for en længere landingsbane i efterhånden mange år er det ikke ensbetydende med, at kommenen derfor er tilfreds med en grim landingsbane.

- Det er jo ikke et enten-eller, i min verden er tingene både-og, og det har jeg det rigtigt fint med. Jeg har set mange gode udviklingstiltag, hvor det funktionelle og det visuelt smukke går hånd i hånd ligesom, at vækstdagsordenen kan gå hånd i hånd med fokusset på natur og miljøbeskyttelse, siger borgmester i Kommuneqarfik Sermersooq Asii Chemnitz Narup.