Asii: Kom nu i gang

Selvstyrets smøleri når det gælder om at overdrage opgaver til kommunerne er en af grundene til den store uenighed blandt landets fire kommuner.
Asii Chemnitz Narup Foto © : Kommuneqarfik Sermersooq
Skrevet af Inge S. Rasmussen
25. februar 2016 05:01

Det mener borgmester Asii Chemnitz Narup (IA) fra Kommuneqarfik Sermersooq.

Hun minder i en pressemeddelelse om, at strukturreformen blev evalueret i 2015. Her blev det påpeget, at størstedelen af de forventede fordele var udeblevet, fordi arbejdet med at flytte opgaver fra selvstyret til kommunerne var gået i stå.

Og det kan netop være en af årsagerne til at landets fire kommuner har svært ved at enes om ret meget, siger Asii Chemnitz Narup.

- Overførsel af opgaver fra Selvstyret til kommunerne vil betyde bedre service, og mere sammenhængende tilbud til borgerne. Det vil forenkle mange beslutningsprocesser, og samtidig vil det være en håndsrækning til de kommuner, der i dag ønsker flere offentlige arbejdspladser, siger Sermersooq-borgmesteren.

Læs også KANUKOKA-direktør: Strukturreformen er aldrig kommet i gang

Det er kun få ud af de i alt 40 anbefalede områder, der foreløbig er overdraget. Det har mødt kritik af KANUKOKAs nuværende og tidligere direktører og fra borgmestrene i de tre kommuner uden for Kommuneqarfik Sermersooq.

Og altså nu også fra en utålmodig Asii Chemnitz Narup:

- Jeg har lyst til at sige: Kom nu i gang. De 18 kommuner blev lagt sammen til fire netop fordi der skulle overføres opgaver. I Kommuneqarfik Sermersooq er vi klar til at påtage os mere ansvar, vi venter bare på Selvstyret, siger Asii Chemnitz Narup i pressemeddelelsen.