Ind i mellem er der nogle, der ikke kan holde det inde og bryder ud i gråd, siger Arqaluk Brandt Johansen.Foto: Pauli Wille

Arqaluk Brandt Johansen i Aasiaat: Det er en svær tid

I sidste uge blev en 11-årig pige fundet død ikke langt fra sit hjem, og det påvirker hele byen, fortæller Arqaluk Brandt Johansen.

- Det er en hård tid for indbyggerne i Aasiaat. Det er følelsesmæssigt svært, fordi som der blandt andet er skrevet i medierne, er det ikke normalt, at en 11-årig pige bare dør. Så det er en tung tid for indbyggerne, siger Arqaluk Brandt Johansen.

Han bor i Aasiaat og leder til daglig Kommune Qeqertaliks radio og er i kontakt med mange mennesker i byen.

Svær tid

I den seneste tid har der været flere dødsfald blandt børn og unge i Aasiaat. Blandt andet er et barn død efter sygdom.

I en by med knap 3000 indbyggere, hvor de fleste kender hinanden, er det en svær tid.

Han beskriver den trykkede stemning blandt folk i Aasiaat. Det skaber tvivl, at politiet ikke kan fastlægge den 11- åriges dødsårsag.

LÆS OGSÅ Ung pige fundet død i Aasiaat: Politiet søger vidner

- Det er naturligvis ikke sjovt. Det er helt sikkert - det er ikke sjovt. Også fordi der er tvivl indblandet nu. Som jeg sagde før, er det ikke normalt, at et barn på 11 år bare dør, og derfor er der tvivl, og mennesker i tvivl er tættere på ikke at have det godt.

LÆS OGSÅ Politiet: Det er ikke normalt, at 11-årige piger bare dør

- Derfor er det følelsesmæssigt hårdt. Jeg kan se og høre, at folk er i sorg over hændelserne. De er i sorg i stilhed, men man kan se på folks opførsel, at de bruger de her dage ganske forsigtigt. Det er trist, siger Arqaluk Brandt Johansen.

Mindeceremonier

I forbindelse med de tragiske hændelser i den forholdsvis lille by har folk vist deres medfølelse blandt andet ved at hjælpe hinanden via Facebook: Her er der arrangeret spontane ceremonier for at vise de efterladte medfølelse.

- Folk samles udenfor de enkelte hjem. Her tænder man et lille lys og synger salmer. Man vil gerne vise sin medfølelse og måske opmuntre en lille smule. Her kan man også se folks sorg. Selvom det er i stilhed, er der ind i mellem nogle, der ikke kan holde det inde og bryder ud i gråd, siger Arqaluk Brandt Johansen.

 

KommentarerGiv os et tip

Send en SMS til 1717

Skriv Unnia og derefter dit tip og send sms'en til 1717.
(du kan også skrive Tip i stedet for Unnia)

Giv os dit tip på knr.gl/1717

Eller send en email 1717@knr.gl

KNR TV: TekstTV

Tjek information her:

TTV s 113 Dagligt opdaterede nyheder

TTV s 400 Flyinformation ankomst/afgang

TTV s 350 TV oversigt

TTV s 610 Radio oversigt