Inuit Ataqatigiit: Aqqaluaq peger på Múte som formand

Aqqaluaq B. Egede vil ikke melde sig ind i kampen om formandsposten i Inuit Ataqatigiit, og anbefaler i stedet for partikammeraten Múte Borup Egede til at stille op.
Skrevet af Jonas Fievé
19. november 2018 13:23

Tilføjelse 16:30: Kommentar fra Múte B. Egede.

I en mail til KNR slår partiets nuværende næstformand fast, at han gennem tiden er blevet opfordret til at stille op som formand for IA.

Men i stedet for at melde sig ind i formandskampen forud for partiets ekstraordinære kongres, som finder sted i Nuuk den 1. december, opfordrer han i stedet Múte Bourup Egede til at stille op som formand. 

LÆS OGSÅ Sara Olsvig trækker sig fra formandsposten i Inuit Ataqatigiit

- Inuit Ataqatigiit har brug for en formand, som kan øve stor politisk indflydelse, som kan svare igen og ikke mindst have en høj evne til at udstikke nye politiske målsætninger, skriver Aqqaluaq B. Egede i mailen.

Han meddeler dog, at han gerne vil fortsætte som næstformand for Inuit Ataqatigiit.

LÆS OGSÅ IA-profiler melder sig i debatten

I 2014 var Aqqaluaq B. Egede tæt på at kunne indtage formandsposten, da han med kun to stemmer 35-37 tabte formandsvalget til Sara Olsvig.

Til KNR siger Múte Bourup Egede her til eftermiddags, at han overvejer udmeldingen fra Aqqaluaq B. Egede, men at han endnu ikke har taget endelig stilling til spørgsmålet.