Farvel efter 46 år: Ansatte hos Greenland Contractors bliver på Pituffik

Greenland Contractors er gået i venteposition og håber at kunne få servicekontrakten på Pituffik tilbage igen. Det fortæller selskabets direktør efter weekendens vemodige overdragelse af kontrakt, arbejdsopgaver og indtægter til selskabet Vectrus Services A/S.

Direktøren i Greenland Contractors, Peter Kofoed, håber at nøglerne til den amerikanske luftbase, Thule Air Base, kun er til låns.

Efter at have haft kontrakten på drift, vedligehold og service på basen i 46 år, måtte den dansk-grønlandske virksomhed i weekenden overdrage servicekontrakten til det amerikanskejede danske selskab, Vectrus Services A/S.

- Det er selvfølelig for Greenland Contractors en vemodig dag, siger han.

Men det betyder ikke, at Greenland Contractors lukker helt ned. Virksomheden går nu i venteposition.

- Standby er måske et meget godt udtryk. For, det vi ikke ved er, hvornår der kommer en afklaring om udbudsreglerne og et nyt udbud, siger han.

LÆS OGSÅ Greenland Contractors forlader Pituffik efter 46 år

Og det er blandt andet det nyt udbud og især de nye udbudsregler, der giver virksomheden eksistensberettigelse, siger Peter Kofoed.

- Det er jo en rimelig klar præmis i forsvarsaftalen og i de efterfølgende diplomatiske dokumenter, at de her opgaver, de skal varetages af danske og grønlandske virksomheder.

Servicekontrakten på Pituffik løber i maksimum syv år. Men det amerikanske luftvåben skal hvert år vælge om de vil opretholde kontrakten og derfor kan der i princippet komme et nyt udbud allerede om et år.

LÆS OGSÅ Pituffik-radar opgraderet for knap halv milliard kroner

Medarbejderne fra Greenland Contractors går dog ikke på stand by, som virksomheden, de fleste fortsætter nemlig arbejdet på Pituffik.

- På nær dem der er gået på pension eller stoppet af andre grunde, og det er meget få, der er det. Så er alle andre fra i dag ansat hos Vectrus, siger han.

Peter Kofoed ser også råstofsektoren som en mulighed for at Greenland Contractors kan få opgaver igen.

KommentarerGiv os et tip

Send en SMS til 1717

Skriv Unnia og derefter dit tip og send sms'en til 1717.
(du kan også skrive Tip i stedet for Unnia)

Giv os dit tip på knr.gl/1717

Eller send en email 1717@knr.gl

KNR TV: TekstTV

Tjek information her:

TTV s 113 Dagligt opdaterede nyheder

TTV s 400 Live flyinformation ank./afg.

TTV s 350 Aktuel TV oversigt

TTV s 610 Aktuel Radio oversigt

...og meget mere!