Martha Lund Olsen: Annullering af kontrakter er alt for dyrt

Det er for dyrt at annullere de indgåede servicekontrakter, siger Naalakkersuisoq for infrastruktur, Martha Lund Olsen, ovenpå Jørgen Wæver Johansens gentagende ønsker om at lade udbuddet gå om. Ifølge Naalakkersuisoq er servicekontrakterne nu tilfredsstillende.
Foto © : Namminersorlutik Oqartussat
28. november 2016 15:48

Det vil være alt for dyrt for samfundet, at annullere servicekontrakterne på transportområdet.

Det siger Naalakkersuisoq for infrastruktur, Martha Lund Olsen efter Kommune Kujalleqs borgmester Jørgen Wæver Johansen flere gange har meldt ud, at han ønsker kontrakterne annulleret og udbudt på ny.

LÆS OGSÅ Servicekontrakterne er stadig ikke tilfredsstillende

Men man kan ikke annullere en indgået kontrakt. For så at lave en ny aftale med nogle andre, siger Martha Lund Olsen.

- Aftalerne er jo indgået, så hvis man ikke indfrier de indgåede aftaler, så kan det blive en meget dyr affære for samfundet, siger hun.

I et åbent brev til Naalakkersuisut har Jørgen Wæver Johansen blandt andet sået tvivl om udbuddets forløb, om kontrakterne er indgået i strid med udbudsvilkårene, og om servicekontrakten nu også er den billigste løsning for samfundet.

LÆS OGSÅ Jørgen Wæver giver udokumenteret kritik

Men der er ikke hold i de beskyldninger, siger Martha Lund Olsen.

- Det mener vi ikke har noget hold i sig. Fordi i udbudsmaterialet står der også, at man kan indgå aftaler med andre udbydere for at indgå den store aftale. Så vi mener ikke, at han (Jørgen Wæver Johansen, red.) har ret i sine påstande, siger hun.

LÆS OGSÅ Martha Lund Olsen: De bedste forbedringer vi kunne opnå

I koalitionsaftalen fremgår det, at der skal indgås aftaler om servicekontrakterne, som kommunerne kan være tilfredse med.

Jørgen Wæver Johansen er ikke tilfreds med kontrakterne, alligevel mener Martha Lund Olsen, at de med de nye tillægsaftaler har forbedret kontrakterne for borgerne i Sydgrønland.

- Derfor mener vi, at det er en tilfredsstillende service vi kan yde, siger hun.

LÆS OGSÅ Ekstra millioner giver forsikringer og helikoptere