Servicekontrakter Jørgen Wæver giver udokumenteret kritik

Borgmesteren i Kommune Kujalleq retter en hård kritik mod både det forrige og nuværende Naalakkersuisuts arbejde med servicekontrakterne på transportområdet. Det sker i et åbent brev til Naalakkersuisut, hvor borgmester Jørgen Wæver Johansen fremfører sin kritik.
Foto © : Kommune Kujalleq & Qeqqata Kommunia
27. november 2016 14:22

OPDATERET: Udklip fra åbent brev fra Kommune Kujalleq tilføjet i bunden af artiklen, 28.11.2016.
Den 29. november har KNR fået svar på en anmodning om aktindsigt og har i den forbindelse modtaget notatet fra kommunen. Notatet er vedhæftet i bunden af artiklen.

I brevet henviser borgmesteren til et notat, der ifølge borgmesteren selv blandt andet rejser tvivl om udbuddets forløb, om kontrakterne er indgået i strid med udbudsvilkårene, og om servicekontrakten nu også er den billigste løsning for samfundet.

Jørgen Wæver Johansen, mener, at der med problemstillingerne i notatet kan sås tvivl om kontrakternes holdbarhed og dermed skabe mistillid til den økonomiske styring og forvaltning af trafikområdet.

Men kritikpunkterne fra Kujalleqs borgmester mangler indtil videre dokumentation.

Kommunen har indtil videre ikke villet udlevere notatet, som er baggrunden for flere af beskyldningerne, og samtidig vil borgmesteren hverken stille op til interview eller forholde sig til, om de nye servicekontrakter med de kommende tillægsaftaler er tilfredsstillende for kommunens borgere.

Han henviser i stedet til, at de ekstra 22,2 millioner kroner om året er en ekstraregning for samfundet. En regning, der skal forbedre de indgåede kontrakter for blandt andet borgerne i Kommune Kujalleq.

Jørgen Wæver Johansen fremhæver samtidig gentagende gange, at kontrakterne burde være annulleret og udbudt på ny. Det gør borgmesteren dog uden at forholde sig til konsekvenserne af et eventuelt kontraktbrud.

 

Udklip fra åbent brev fra Jørgen Wæver Johansen, udsendt af Kommune Kujalleq den 23. november 2016.

Foto © : Kommune Kujalleq