Ane Hansen: Hvor er den nye kommunalbestyrelse i Qaasuitsup Kommunia?

Det er nu gået knap en måned siden valget til landets kommunalbestyrelser, og kommunalbestyrelserne i Kommune Kujalleq, Kommuneqarfik Sermersooq og Qeqqata Kommunia har sat kursen for de næste fire år, men endnu mangler den nye koalition i kommunalbestyrelsen i Qaasuitsup Kommunia at præsentere en egentlig samarbejdsaftale for de næste fire år. Det får nu tidligere Naalakkersuisoq for fiskeri, fangst og landbrug, Ane Hansen (IA), til at gå ud og efterlyse den nye koalition i Qaasuitsup Kommunia. - De øvrige kommune har fremlagt deres samarbejdsaftaler og vigtigste indsatsområder, men hvor er kommunalbestyrelsen i Qaasuitsup Kommunia, spørger Ane Hansen.
Skrevet af Simon Uldum -
29. april 2013 04:23

- Vi glædede os til at trække i arbejdstøjet og komme igang, da vi blev valgt ind i kommunalbestyrelsen den 2. april. Vi fik en henvendelse fra største parti, med henblik på et fremtidigt samarbejde, og vi var selvfølgelig ærlige og fremlagde vores mål for de næste fire år, men så har vi heller ikke hørt mere fra dem, skriver Ane Hansen i en pressemeddelelse.

- Vi hørte gennem pressen at Siumut og Atassut var blevet enige om at indlede et samarbejde, og det er da også fint nok. Vi er alle valgt ind i kommunalbestyrelsen i Qaasuitsup, og vi ønsker selvfølgelig gerne atsamarbejde, dels for at få indflydelse og dels for at nå de målsætninger vi har. Og der skal ikke herske tvivl om, at vi alle skal arbejde for at give borgerne i Qaasuitsup Kommunia bedre service og velfærd, skriver Ane Hansen.

Ane Hansen efterlyser den nye koalitions mål og samarbejdsområder, og vil gerne have svar på en byge af spørgsmål:

- Har den nye koalition stadig planer om at opdele kommunen, som de gik til valg på? Hvordan vil man løse problemerne i folkeskolen?  Hvilke initiativer er der planer om i forbindelse med erhvervsudviklingen? Hvordan vil man gøre servicen overfor ældre og handicappede bedre? Hvilke planer har man med hensyn til at give børn og unge et sundere liv? Hvordan vil man forbedre kommunekontorernes borgerservice? Hvad er de næste ansvarsområder man ønsker at hjemtage fra Selvstyret?

- Jeg glæder mig at til at få svar de mange spørgsmål der flagrer i luften, de andre kommune har fremlagt deres samarbejdsaftaler og vigtigste indsatsområder. Hvad er det som koalitionen i Qaasuitsup Kommunia vil samarbejde om? Hvilke løfter fra valgkampen ønsker man at realisere, eller har der blot været tale om tom snak? Her tænker jeg især på dem som gik til valg på opdeling af kommunen, slutter Ane Hansen fra Inuit Ataqatigiit og medlem af kommunalbestyrelsen i Qaasuitsup Kommunia.