Ane Hansen afviser KANUKOKA

Kommune Qeqertalik stiller sig kritisk overfor KANUKOKA. Kommunen frygter nemlig, at de ansatte i KANUKOKA ikke kan levere den samme service som før sekretariatet blev flyttet fra Nuuk til Maniitsoq.
Foto © : KNR
Skrevet af Nûno Isbosethsen
24. november 2017 07:09

Kommune Qeqertalik bliver en realitet om 39 dage, og arver så at sige Qaasuitsup Kommunias medlemskab af KANUKOKA.

Overgangsudvalget skal dog den 28.november tage stilling til om den nye kommune skal opsige dets medlemskab af KANUKOKA med virkning fra den 1.januar 2019.

Den kommende borgmester i Kommune Qeqertalik Ane Hansen, fra Inuit Ataqatigiit, stiller sig nemlig kritisk overfor den service KANUKOKA kan tilbyde.

- Vi har ellers haft brug for KANUKOKA under overgangsperioden henover sommeren, men det er ikke meget, vi har hørt til dem, og det er jo heller ikke fordi de spørger ind til os, siger Ane Hansen.

LÆS OGSÅ Qeqertalimmi atorfinni amerlanerpaamik 50-iusussani aqqanillit suli inuttalerneqanngitsut

I stedet har den kommende kommune rettet henvendelse til Kommuneqarfik Sermersooq, der ifølge Ane Hansen har været meget imødekommende, og givet gode råd.

Kommune Qeqertalik kommer til at betale 1,4 millioner kroner til KANUKOKA om året, men Ane Hansen mener, at KANUKOKA's service set i forhold til tidligere er blevet ringere:

- Som jeg ser det, så ydede KANUKOKA bedre service, da sekretariatet lå i Nuuk. Konsulenterne ydede god service, men den service findes bare ikke længere, nu da sekretariatet er flyttet til Maniitsoq. Den viden, der før i tiden var oparbejdet, er gået tabt, eller er blevet begrænset. Jeg sætter derfor spørgsmål ved et eventuelt medlemskab, siger Inuit Ataqatigiits Ane Hansen.

LÆS OGSÅ Kommune Qeqertalik pisortaanertartoq