Anders Samuelsen deltager i Arktis-konference i Færøerne

Udenrigsminister Anders Samuelsen besøger den 7. til 9. maj Færøerne, hvor han mødes med sin færøske kollega Poul Michelsen, der er landsstyremedlem for udenrigs- og erhvervsanliggender.
Foto © : KNR
Skrevet af Merete Lindstrøm
07. maj 2018 11:59

De to skal drøfte aktuelle udenrigspolitiske emner. Besøget er et fast element i samarbejdet mellem de færøske og danske myndigheder.

- Jeg ser frem til igen at besøge Færøerne. Det er vigtigt for mig personligt at fastholde en tæt dialog med Færøerne om de centrale udenrigspolitiske udfordringer, vi samarbejder om til daglig. Jeg glæder mig også til at deltage i Arktis-konferencen Arctic Hubs og til at blive endnu klogere på færøsk erhvervsliv, udtaler Anders Samuelsen i en pressemeddelelse.

Det var meningen at naalakkersuisoq for udenrigsanliggender skulle med her fra Grønland, men den plan er blevet ændret, fortæller departementschef i Udenrigsdirektoratet, Kenneth Høegh

- Det har ikke været muligt, da vi ikke har en naalakkersuisoq i øjeblikket. I stedet har vi sendt en specialkonsulent, som varetager opgaver på det arktiske område, til at deltage på Grønlands vegne, siger han.

LÆS OGSÅ Færøsk udenrigsminister bliver væk fra konference i protest

Konferencen Arctic Circle Forum 'Arctic Hubs' afholdes i Thorshavn d. 8 og 9. maj. Under konferencen vil den danske Udenrigsminister blandt andet sætte fokus på behovet for bæredygtig og dynamisk erhvervsudvikling i Arktis.

Grønland få denne gang ikke mulighed for at have indflydelse på, hvad der skal diskuteres, forklarer Kenneth Høegh.

- Der er selvfølgelig en forskel på at sende en specialkonsulent i forhold til at sende en politiker. Vi har blandt andet ikke mulighed for taletid, som vi har med en politiker, men det er vigtigt at vores specialkonsulent er til stede for at vise den grønlandske interesse i det arktiske samarbejde.

Anders Samuelsen skal på sin tur også mødes med Lagtingets Udlandsudvalg til en drøftelse af centrale udenrigspolitiske emner og så aflægger han besøg hos færøske erhvervsvirksomheder.

LÆS OGSÅ Færøske fartøjer udelukket fra fiskeri i islandsk farvand