Anders Brøns - medstifter af Polar Seafood - er død

Anders Brøns, stifter og medejer af fiskerikoncernen Polar Seafood A/S, er død, 68 år gammel. Anders Brøns blev fredag formiddag fundet livløs i Aalborg Havn, fortæller avisen Nordjyske.
Foto/Ass. Polar Seafood
Skrevet af Karsten Sommer
08. december 2018 12:02

Opdateret kl. 16.15

Ifølge netavisen sermitsiaq.AG havde Anders Brøns torsdag aften spist middag i Aalborg med blandt andet sin mangeårige forretningspartner Jens Salling, som han delte ejerskabet af Polar Seafood A/S med.

Efter middagen torsdag aften gik middagsgæsterne hver til sit, og hvad der derefter skete er ifølge netavisen uvist.

Ifølge Nordjyske blev blev en livløs mand fredag formiddag kort før kl.11 observeret i vandet ud for restaurantskibet Prinses Juliana.

Tilkaldt redningsmandskab fik ham bjærget i land, men han blev erklæret død ved ankomst til Aalborg Universitetshospital.

Senere fredag blev manden identificeret som Anders Brøns.

Til KNR oplyser vagtchef ved Nordjyllands Politi, Poul Badsberg, at der ikke er tegn på nogen forbrydelse.

- Den omkomne havde både sit ur og sin mobil på sig, da han blev fundet, så vi mener der er tale om et tragisk uheld. Men den omkomne vil naturligvis blive obduceret siger Poul Badsberg til Radioavisen.

Anders Brøns stammede fra Arsuk og var helt fra sine unge dage engageret i fiskeri. I 1984 etablerede han rederiet Egede & Brøns, som senere udviklede sig til Polar Seafood A/S, som er Grønlands største privatejede virksomhed, med en åromsætning på over 3 milliarder kroner.

I en meddelelse til Polar Seafoods medarbejdere skriver bestyrelsesformand, Henrik Leth:

- Det er med sorg og forfærdelse, at jeg må meddele, at Anders Brøns fredag den 7. december er afgået ved døden ved en drukneulykke i Aalborg. Det er ikke alene et chok og en menneskelig tragedie, men er også et stort tab for os alle i Polar Seafood, hvor han om nogen var drivkraften og inspiratoren bag virksomhedens start og udvikling.

Lyder det altså fra Henrik Leth, som ikke ønsker at udtale sig yderligere lige nu, siger han til KNR.